Press "Enter" to skip to content

Care au fost ultimele cuvinte rostite de Alexei Navalnîi, cu doar două zile înainte să moară în închisoare: „Eu aștept. La revedere!”

Alexei Navalnîi, cel mai mare critic al lui Vladimir Putin, a murit la vârsta de 47 de ani, într-un lagăr din Siberia. Bărbatul a fost scos la plimbare de gardieni, la -30 grade, iar corpul lui a cedat din cauza temperaturilor extrem de scăzute.

​Alexei Navalnîi a fost cea mai puternică voce a Opoziţiei ruse din ultimii 20 de ani, acesta luptându-se de-a lungul anilor atât cu liderul de la Kremlin, cât și cu corupția din Rusia. Bărbatul și-a pierdut viața într-un lagăr din Siberia, după ce paznicii l-au scos la plimbare în curte, la o temperatură de -30 grade Celsius, care se resimțeau ca -50. 

Din cauza declarațiilor și criticilor aduse împotriva lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi a fost încarcerat de mai multe ori, la un moment dat fiind otrăvit și tratat, ulterior, în Germania. Atunci când s-a întors în Rusia, bărbatul a ieșit în stradă și a protestat împotriva conducerii Rusiei, acest gest aducându-l din nou în spatele gratiilor. În 2023, el a fost mutat într-un lagăr din Siberia, considerat succesorul gulagului sovietic.

Ce a spus Alexei Navalnîi, în ultima lui apariție publică

Recent, în spațiul public au apărut mai multe imagini cu ultima apariție publică a lui Alexei Navalnîi. La acel moment, adică cu doar două zile înainte să moară, criticul lui Vladimir Putin a transmis un mesaj ironic instanței de judecată:

„Onorată instanță, o să va trimit contul ca dumneavoastră, din salariul imens de judecător federal să-mi faceți și mie un transfer, nu de alta, dar nu prea mai am bani, inclusiv din cauza dumneavoastră. Și voi, cei de acolo, puteți face o chetă, eu aștept. La revedere!”, spunea Alexei Navalnîi în ultimele imagini în care apare în viață, potrivit unui Post TV.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page