Press "Enter" to skip to content

„Când m-au externat de la Slatina, mi-au zis că e bine copilul. Mi-au dat o rețetă, dar nu am mai apucat să o iau. Noaptea s-a stins lângă noi, în pat. Când l-am strâns în brațe, disperată, am văzut cum i-a ieșit din guriță și nas ceva galben, puroi…”- Mărturia cutremurătoare a mamei îndurerate a bebelușului de 6 luni care a murit la doar câteva ore după ce a fost externat

Tragedia din Olt, unde un bebeluș a murit la doar câteva ore de la externarea din spital, în noaptea de luni spre marți, a determinat autoritățile să deschidă o anchetă. Acum, părinții copilului decedat cer explicații cu privire la această întâmplare nefastă. Mama copilului acuză medicii că nu au avut grijă de copilul ei.

În urma tristului incident, polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Ioana Țiganu, mama bebelușului decedat, susține că medicii i-au externat copilul de la Slatina, spunând că este perfect sănătos.

În data de 2 ianuarie, părinții l-au dus la spital în stare gravă.

Bebelușul de doar 6 luni avea afecțiuni respiratorii și a fost internat la terapie intensivă.

Cel mic ajunsese în urmă cu doar câteva ore acasă. Din data de 2 ianuarie, susține mama acestuia, și până luni, 9 ianuarie 2023, după orele prânzului, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Mama bebelușului mort a ajuns cu băiețelul mai întâi la Spitalul Orășenesc Balș, înainte de sărbători, de unde a fost externat în a doua zi de Crăciun.

Femeia susține că medicii au fost neglijenți cu cel mic pentru că dacă i-ar fi făcut toate investigațiile ar fi observat ca acesta nu este vindecat.

„Ne-am internat pe data de 2, s-a făcut tratament, seara de joi spre vineri a vomat de vreo 2 ori, s-a deranjat la stomăcel și când a venit la vizită i-am spus (medicului), i-au spus și doamnele asistente și a zis ca mă mai ține sub supraveghere 2 zile și i-am zis că oricum nu voiam sa îmi dați drumul tot ca să îi mai faceți tratament câteva zile să fie el bine.

Când a venit la vizită, l-au ascultat, au zis că e bine, mi-au dat drumul acasă, am ajuns la ora 3 acasă, a râs ceva timp cu frățiorii lui, la 4 a început să fie agitat, mânca de mâncat, dar nu putea să se liniștească, se agita într-una „, a spus mămica îndurerată.

Acolo i s-ar fi pus diagnosticul de bronșiolită acută, conform spuselor mamei.

Doctorii i-au transmis că starea copilului este stabilizată, însă la câteva zile, femeia, îngrijorată în continuare de starea celui mic, a decis să meargă la spitalul din Slatina.

Aceștia au susținut că la externare starea celui mic era stabilă.

 „Când mi l-au dat de la Balș, mi-au dat un sirop, i l-am cumpărat, dar nu era bine. Avea o hârâială în piept. M-am dus la farmacie să mă ajute cu altceva și doamna de acolo m-a sfătuit să mă duc înapoi la spital cu copilul. La Balș sau la Slatina. M-am dus la Slatina pentru că m-am gândit că e spital mai mare, au mai multe și mi-l fac bine”, a mărturisit Ioana Viorica Țiganu.

Copilul a fost internat la spitalul din Slatina în 2 ianuarie, de data aceasta diagnosticul fiind de pneumonie, iar la o distanță de o săptămână, femeia a plecat cu cel mic acasă.

În timpul nopții, copilul a încetat din viață și dimineața devreme părinții au constatat că bebelușul nu mișcă, apoi au chemat salvarea.

Deși s-au executat manevre de resuscitare, bebelușul nu a mai putut fi salvat.

Acum, mămica îndurerată caută răspunsuri pentru tragedia și șocul prin care trece ea, dar și familia acesteia.

„Luni, pe 9 ianuarie, când m-au externat de la Slatina, mi-au zis că e bine copilul. Mi-au dat o rețetă, dar nu am mai apucat să o iau. Noaptea s-a stins lângă noi, în pat. Când l-am strâns în brațe, disperată, am văzut cum i-a ieșit din guriță și nas o substanță gălbuie, parcă era puroi, nu știu”, a mai spus femeia.

Astfel încât polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz.

Răspunsul Spitalului Slatina

„Copilul era destul de dezechilibrat, a fost internat pentru tratament intensiv și monitorizare intensivă în terapie intensivă  pediatrică pentru o zi, pentru 24 de ore, ulterior a fost transferat în secția de Pediatrie unde a urmat timp de 7 zile tratament cu antibiotic, cu antiinflamatoric, cu mucolitice.

Pe parcursul internării, copilul a fost constant, starea copilului a fost constantă, nu a manifestat prea multe probleme, decât cu o singură excepție, în data de 5, dar remisă, fără repetare de genul, măsurile luate au fost concrete, s-a înlocuit laptele cu laptele fără lactoză pentru a nu dezvolta probleme ulterioare.

Toată simptomatologia de la prezentare a bebelușului a fost ameliorată pe parcursul tratamentului indicat de medicul curant, urmând că a fost externat după 7 zile, cât durează o cură de antibiotic și de terapie normală pentru orice copil și orice pacient”, spune Emilian Postelnic, purtător de cuvânt al Spitalului Slatina.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page