Press "Enter" to skip to content

Cancerul de plămâni, depistat cu un test al degetelor arătătoare? Detaliul care îți poate schimba viața

Cancerul de plămâni ar putea fi depistat cu un test al degetelor. Iată detaliul care îți poate schimba viața și la ce anume să fii atent.

Cancerul de plămâni, depistat cu un test al degetelor arătătoare? Detaliul care îți poate schimba viața

Zeci de mii de persoane sunt diagnosticate cu cancer pulmonar în fiecare an, fiind una dintre cele mai răspândite forme de cancer, cu o rată mare a mortalității. Tocmai de aceea, este foarte important să fie depistat cât mai repede.

Simptomele acestui tip de cancer variază de la o persoană la alta. Unii oameni au numeroase simptome, iar alții nu au niciunul. Un test care a circulat pe rețelele sociale constă în poziționarea celor două degete indicatoare (indicele), unul în fața celuilalt, lipite, ar putea arăta un cancer pulmonar.

Este numit „testul Schamroth” și iată cum poate fi pus în practică. Presupune lipirea părții de sus a indicelui de partea similară a celuilalt indice, astfel încât unghia stângă să se suprapună peste cea dreaptă, ca în imaginea de mai jos, de pildă.

Dacă sunteți sănătos, ar trebui să distingeți un mic spațiu în formă de romb între cuticule. Dacă nu apare niciun spațiu, poate fi semnul unui hipocratism digital sau „clubbing”, adică o deformare a ultimelor falange (extremitățile degetelor), care au tendința de a se îngroșa și a se îndepărta unul de celălalt spre vârf. Iar unghiile au un aspect bombat și lucesc. Acesta ar fi semnul unei maladii grave, după cum au relatat The Huffington Post și The Daily Mail.

Simptomele comune ale cancerului pulmonar pe care trebuie să le cunoașteți:

  • o tuse persistentă care durează trei săptămâni sau mai mult
  • respirație șuierătoare
  • dureri în piept și/sau în umăr
  • tuse cu sânge
  • oboseală inexplicabilă sau lipsă de energie
  • răgușeală
  • umflături la nivelul feței sau al gâtului

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page