Press "Enter" to skip to content

Calendar ortodox 3 noiembrie 2023. Sfinții Achepsima, Iosif și Aitala, mari tămăduitori. Rugăciunea care te întărește în fața necazurilor

În a treia zi a lunii noiembrie, sunt prăznuiţi Sfinții vindecători Achepsima, Iosif și Aitala. Rosteşte, În această zi, este recomandat să rostești o scurtă rugăciune pentru vindecarea de orice boală.

Sărbători religioase 3 noiembrie 2023

Ortodoxe: Sfinții Achepsima, Iosif și Aitala

Greco-catolice: Sf. m. Achepsima; Sf. m. Aitala și Iosif

Romano-catolice: Ss. Martin de Porres, călug. *; Silvia, mamă

Calendar ortodox 3 noiembrie 2023. Cine au fost Sfinții Achepsima, Iosif și Aitala

Episcopul Achepsima, preotul Iosif și diaconul Aitala au trăit în secolul al IV lea, în vremea împăratului Sapor, regele perșilor, potrivit crestinortodox.ro

În timpul prigoanei împotriva creștinilor, Achepsima a fost aruncat în temniță. Timp de trei ani, a fost supus la chinuri inimaginabile, iar într-un final a fost decapitat. Moartea sa a fost descoperită în chip minunat de un copil, care a intrat în casa acestuia și l-a sărutat pe cap spunându-i: „Fericit este acest cinstit cap, căci cu cununa muceniciei pentru Hristos se va încununa!

Pentru că au avut curajul să mărturisească credința în Hristos, Iosif și Aitala au fost îngropați în pământ până la mijloc, iar torţionarii i-au obligat pe creștini să îi bată cu pietre. Însă, prin lucrarea lui Dumnezeu, pe timpul nopţii trupul lui Iosif s-a făcut nevăzut, iar peste trupul lui Aitala a răsărit un arbore de mir cu ale cărui frunze și ramuri oamenii primeau vindecare de orice boală. Acest arbore a făcut roade timp de cinci ani până când păgânii l-au tăiat din rădăcină.

Calendar ortodox 3 noiembrie 2023. Rugăciune către Sfinții Achepsima, Iosif și Aitala

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Cele Dumnezeieşti de Taină le-ai învăţat, înţelepte, cu cinste, jertfă primită ai fost, de Dumnezeu fericite. Că paharul lui Hristos ai băut cu mărire, Sfinte Achepsima, cu cei împreună pătimitori cu tine, rugându-te neîncetat pentru noi toţi.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page