Press "Enter" to skip to content

Calendar ortodox 10 iulie 2023. Sfinții 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei. Rugăciune specială pentru vindecare grabnică şi pentru linişte în familie

În ziua de 10 iulie, Biserica ortodoxă îi sărbătoreşte pe Sfinţii 45 de Mucenici din cetatea Nicopolea Armeniei. Aceştia au fost făcători de minuni atât în timpul vieţii cât şi după moarte, astfel încât îi ajută pe toţi cei care li se roagă cu credinţă.

Sărbători religioase 10 iulie 2023

Ortodoxe: Sfinții 45 de Mucenici din cetatea Nicopolea Armeniei

Greco-catolice: Sf. m. uciși la Nicopole, Armenia

Romano-catolice: Sf. Victoria, m

Calendar ortodox 10 iulie 2023. Cine au fost Sfinții 45 de Mucenici din cetatea Nicopolea Armeniei

Sfinții 45 de Mucenici din cetatea Nicopolea Armeniei au pătimit în vremea împăratului Liciniu (308-324), scrie crestinortodox.ro. Deoarece au mărturisit constant credința în Hristos, au fost condamnaţi la moarte, însă înainte de a fi ucişi au fost supuşi la cele mai înfiorătoare torturi. Le-au fost tăiate mâinile și picioarele, iar trupurile mutilate au fost aruncate în foc. Unii au murit în momentul în care li s-au tăiat membrele, însă alții au fost aruncați de vii în foc.

Trupurile lor au fost mistuite de foc, iar oasele aruncate în râul Lices. Însă câţiva credincioşi au recuperat osemintele din râu și le-au pus la loc de cinste. După moartea lui împăratului necredincios Liciniu, s-a zidit o biserică în cinstea lor, iar oasele lor au fost așezate aici. Mulţi credincioşi loviţi de suferinţe cumplite şi-au găsit vindecarea la moaştele mucenicilor.

Calendar ortodox 10 iulie 2023. Rugăciune pentru linişte şi sănătate

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nesctricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Pe ostaşii lui Hristos cei purtători de chinuri, să-i lăudăm credincioşii cu cuget dumnezeiesc, ca pe nişte surpători ai rătăcirii şi luminaţi biruitori, cântând lui Dumnezeu laudă de biruinţă.

Pătimitorilor cei ce v-aţi nevoit luminat pe pământ şi aţi răbdat chinurile, aţi primit în cer cununile, cântând cu un glas lui Dumnezeu cântare de biruinţă.

Fiind legaţi prin credinţă de unirea sufletului, aţi năvălit împotriva rătăcirii şi v-aţi arătat, biruitori purtători de cununi, cântând împreună cu un glas laudă de biruinţă.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Amin.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page