Press "Enter" to skip to content

Boala de care suferă Elena Udrea! Va fi terminată dacă intră la închisoare

Recent s-a aflat de boala de care suferă Elena Udrea, fost ministru al Turismului, care săptămâna trecută a fugit din țară în Bulgaria, unde a și fost prinsă, încercând să treacă granița în Grecia. Cu toate că judecătorii bulgari i-au refuzat scoaterea din arest, fostul politician condamnat la 6 ani de închisoare a anunțat că suferă de o boală grea.

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a încercat recent să-i convingă pe judecătorii bulgari că nu poate să stea în arest deoarece este bolnavă.

Astfel, ea a cerut, prin avocații săi, arest la domiciliu, invocând faptul că are probleme de sănătate şi un copil mic, o fetiţă de trei ani.

Boala de care suferă Elena Udrea

Apărătorii Elenei Udrea au cerut Curţii de Apel de la Sofia arest la domiciliu cu brățară electronică, pentru a putea fi urmărită. Mai mult, și-a închiriat pe o perioadă de 7 ani o locuință în Bulgaria.

Cât priveşte starea sa de sănătate, există documente că Elena Udrea ar suferi de osteoporoză, motiv pentru care ar trebui să stea la domiciliu în arest pentru ispășirea pedepsei de șase ani primită în dosarul Gala Bute.

Totuși, judecătorii au decis că actele prezentate nu arată că Udrea nu poate să fie tratată de osteoporoză în arest. Mai mult, doar pentru că nu se simte confortabil, nu înseamnă că nu poate fi în arest, a mai spus Curtea de Apel de la Sofia.

Procurorul a cerut detenție

Procurorul a cerut detenție, în cazul Elenei Udrea, cu toate că fostul ministru a încercat să demonstreze că nu are de gând să fugă, spunând şi că a închiriat o locuință în Bulgaria, pentru următorii șapte ani. Mai mult, se pare că extrădarea o să fie una rapidă, de 60 de zile maxim, confirm legislației din Bulgaria.

Pe 7 aprilie 2022, Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, pentru acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă.

După pronunțarea deciziei, polițiștii nu au găsit-o pe Elena Udrea la domiciliu pentru a pune în executare mandatul de arestare. Ca urmare, autoritățile române au început procedurile și Udrea a fost dată în urmărire generală.

Ulterior, ea a fost depistată pe teritoriul Bulgariei aproape de granița cu Grecia. Fostul ministru va rămâne în arest preventiv, au decis definitiv, joi, judecătorii din Bulgaria.

După ce au analizat toate actele, Curtea a decis că mandatul de arestare întrunește toate aspectele necesare. În plus, a mai motivat Curtea de Apel din Sofia, există pericolul ca Elena Udrea să fugă.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page