Press "Enter" to skip to content

Bibeloul peşte din perioada comunismului se cumpără cu sute de lei de pe internet. Sigur îl mai găseşti prin vechile biblioteci

Românii au ajuns să facă bani frumoși din vânzarea obiectelor de vremea lui Nicolae Ceaușescu. În fiecare casă se regăseau bibelouri din porțelan sau sticlă, care erau puse la loc de cinste. Acum, însă, aceste lucruri au fost scoase la vânzare pe site-urile de specialitate. Bibeloul peşte din perioada comunismului a ajuns să se cumpere chiar și cu câteva sute de lei.

Cu cât se vinde pe internet celebrul peşte din sticlă de pe vremea lui Ceaușescu

Pe site-urile celebre de vânzare din România s-au înmulțit anunțurile care propun diverse obiecte din perioada comunistă. Bibelourile din porţelan și sticlă sunt printre cele mai căutate de colecționarii nostalgici care vor să-și amintească de traiul de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Aceste obiecte decorative erau nelipsite din vitrinele românilor în anii de dinainte de Revoluţie.

Este iar la mare căutare

Vedeta este bibeloul pește, care se vinde acum cu prețuri pornind de la 250 de lei în sus. În perioada lui Ceaușescu, obiectul se regăsea în orice locuință.

Așezat la loc de cinste, pe televizor, neapărat pe un mileu, peștele din sticlă sau porțelan trona în sufragerie. Culorile lui erau diferite, cele mai multe fiind aprinse. După Revoluție, mulți oameni au ales să-l arunce din case, pentru că nu mai era la modă. Culmea, în 2024, unii români se pare că l-ar vrea înapoi.

Prețurile nu sunt deloc mici

Așadar, dacă vă doriți un asemenea obiect în zilele de astăzi, trebuie să știți că îl găsiți pe site-urile de vânzări. Pentru că multe dintre aceste obiecte s-au păstrat într-o stare foarte bună, și prețul lor este unul ridicat.

Un bărbat vinde pe Olx un pește bibelou de sticlă din perioada comunismului. Peștele are 32 de cm, nu prezintă zgârieturi și este în stare perfectă. Prețul de vânzare este de 280 de lei. Însă bibelourile pește se vând și cu 550 de lei, în funcție de dimensiunea lor.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page