Press "Enter" to skip to content

Bani GRATIS de la stat pentru această categorie de români! Ce vârstă trebuie să ai ca să poți să beneficiezi de acest sprijin

Simona Bucura Oprescu, ministra Muncii, a declarat că tinerii care se angajează vor beneficia de o primă de activare. Iată care sunt criteriile de eligibilitate.

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin intermediul Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM), oferă stimulente tinerilor care se angajează. Este vorba despre o primă de activare în valoare de 1.000 lei pentru o perioadă de angajare de minimum trei luni, conform anunţului făcut vineri de către minister.

Conform informaţiilor furnizate de sursa respectivă, suma de 1.000 de lei ca stimulent este destinată tinerilor şomeri neindemnizaţi care reuşesc să îşi găsească un loc de muncă. În plus, Ministerul Muncii acordă o primă de inserţie în valoare de 1.794 de lei (echivalentul a trei salarii medii brute pe economie) pentru absolvenţii înregistraţi în evidenţele ANOFM care îşi găsesc un loc de muncă în decurs de 60 de zile de la absolvire.

„Se acordă jumătate din primă la angajare, jumătate după 12 luni”, se menţionează în comunicat.

În ceea ce priveşte primele de mobilitate, acestea sunt: de încadrare – maximum 55 lei/zi, timp de 12 luni, pentru tinerii care se încadrează în muncă la o distanţă mai mare de 15 km de domiciliu; de instalare -12.500 lei pentru tinerii care îşi schimbă domiciliul pentru că şi-au găsit un loc de muncă la o distanţă mai mare de 50 km de domiciliu; de relocare – 900 lei/lună, timp de 36 luni: pentru acoperirea a 75% din cheltuielile de locuire, dar nu mai mult de 900 de lei, pentru tinerii care îşi schimbă domiciliul pentru că şi-au găsit un loc de muncă la o distanţă mai mare de 50 km de domiciliu.

„Integrarea tinerilor pe piaţa muncii este un obiectiv major. De aceea avem măsuri concrete de sprijin în acest sens. Ne dorim ca tinerii să se formeze, să muncească şi să aducă plus-valoare pentru ei şi pentru societate aici, acasă. În egală măsură ne dorim să revină în ţară cât mai mulţi dintre tinerii români plecaţi la muncă peste hotare. Asigurăm şi servicii de consiliere profesională şi de profilare, de formare profesională, dar şi de evaluare şi recunoaştere a competenţelor profesionale obţinute”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministru al Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page