Press "Enter" to skip to content

Balon suspect deasupra României. Avioanele NATO au fost ridicate de la sol

Este alertă în România! Un balon suspect a fost detectat deaspura României, de membrii Forțelor Aeriene. În urma prezenței acestuia, două dintre avioanele NATO au fost ridicate de la sol, iar ulterior a fost transmis un comunicat în acest sens.

  • Un balon suspect a fost detectat deasupra României
  • Două avioane NATO au fost ridicate de la sol

Alertele aeriene continuă în lume. După balonul chinezesc care a făcut furori în spațiul aerian din Statele Unite ale Americii, un altul a fost detectat deasupra României marți, 14 februarie. Forțele Aeriene au trimis echipaje și au ridicat de la sol două avioane NATO, care să inspecteze cazul și să determine sau nu un posibil pericol pentru țara noastră.

Un balon suspect a fost detectat deasupra României

Mai exact, este vorba despre o posibilă țintă care a apărut în spațiul aerian din România și care le-a ridicat semne de întrebare Forțelor Aeriene. Obiectul necunoscut a fost detectat astăzi, în jurul orei 12:30. Din primele informații, se pare că ar fi vorba despre o țintă aeriană care a semănat cu un balon meteorologic de mici dimensiuni.

După ce două avioane de tip MiG-21 LanceR au fost trimise în acea zonă aeriană, echipajele s-au întors și au transmis un comunicat, spunând că nu au detectat prezența țintei. Zona în care a fost detectat a fost sud-estul României, la o înălțime de 11.000 metri deasupra solului.

”Sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române a detectat marți, 14 februarie, în jurul orei 12.30, o țintă aeriană de dimensiuni mici, având caracteristicile de evoluție asemănătoare unui balon meteorologic, care evolua la o altitudine de circa 11.000 de metri în spațiul aerian național, în Sud-Estul României”, a transmis MApN printr-un comunicat.

Forțele Aeriene au aplicat toate procedurile

În urma detectării balonului, echipajele trimise în inspecție au aplicat toate procedurile standard de indentificare, iar două avioane NATO din serviciul de luptă Poliție Aeriană au fost ridicate în aer de la baza 86 Aeriană Fetești, apoi au plecat în zona unde se afla obiectul străin.

”Echipajele celor două aeronave nu au confirmat prezența țintei aeriene, nici vizual, nici pe radarele de bord. Aeronavele au fost menținute în zonă, pentru clarificarea situației aeriene, aproximativ 30 de minute, după care au revenit pe baza aeriană. Forțele Aeriene Române monitorizează permanent, în cooperare cu forțele Aliate, spațiul aerian național și zona din proximitate”, potrivit comunicatului.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page