Press "Enter" to skip to content

Avertizare meteo Cod galben de îngheț, lapoviță și ninsoare

Meteorologii ANM au emis două atenționări Cod galben de îngheț, brumă, dar și alte fenomene meteo precum lapoviță, ninsoare și vânt. Iată județele vizate.

Un Cod galben și o Informare Meteorologică de vânt și răcire întră în vigoare luni, 27 martie, ora 06:00, și va fi valabilă până miercuri, 29 martie, ora 21:00.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată, îngheț la sol și brumă.

În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare).

La munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.

Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol.

În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni (27 martie) vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină

Atenționare meteo Cod galben de vânt puternic luni, 27 martie

O altă atenționare meteo Cod galben de vânt puternic este valabilă luni, 27 martie, între orele 06:00 și 23:00.

În intervalul menționat, local și temporar în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și în estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…65 km/h.

În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page