Press "Enter" to skip to content

Atac pe teritoriul Rusiei! Războiul ia amploare? Anunț de ultim moment

Un atac armat a avut loc pe teritoriul Rusiei. Anunțul de ultim moment venit de peste graniță.

Au trecut 35 de zile de când Vladimir Putin a invadat Ucraina, timp în care multe orașe din statul condus de Volodimir Zelenski au fost distruse, s-au pierdut multe vieți, iar zeci de milioane de ucraineni și-au părăsit țara de frică.

Însă, dacă până acum doar soldații ruși au invadat teritoriul vecin, acum, conform unui anunț de ultim moment, se pare că și Rusia a fost atacată, ceea ce ar putea duce la o extindere a războiului început pe 24 februarie.

Regiunea rusească, atacată la doar o zi de la negocierile de pace de la Istanbul 

Atacul armat, conform presei internaționale, ar fi avut loc la doar 20 de kilometri de granița cu Ucraina, lângă orașul Belgorod, acolo unde au fost aruncate în aer mai multe depozite de muniție din care se aprovizionau trupele liderului de la Kremlin.

Din primele informații ajunse publice, făcute de guvernatorul republicii, se știe că până la acest moment, în urma atacului armat, nu s-au înregistrat, printre locuitori, victime sau răniți.

Însă, de cealaltă parte, presa rusă spune că, aruncarea în aer a depozitelor a adus la rănirea a patru militari, asta după ce un obuz a lovit o tabără militară din regiunea Belgorod. În urma acestei acțiuni armate, lovitura dată acum în afara statului ucrainean este considerată o provocare a Rusiei, ci nu un atac al trupelor militare ucrainene.

Atacul de pe teritoriul rusesc vine la doar o zi de la negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina, ce s-au desfășurat la Istanbul. În cadrul acestei ședințe, Vladimir Medinski, consilierul lui Putin și șeful delegației ruse, a declarat că țara pe care o reprezintă nu se opune dorinței Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană. 

„La rândul său, Federația Rusă nu se opune dorinței Ucrainei de  a adera la Uniunea Europeană”., a spus Vladimir Medinski. 

Totodată, consilierul lui Volodimir Zelenski a venit cu o propunere prin care să se excludă astfel orice bătălie dusă cu armele în mână. Astfel, liderii Ucrainei au propus ca pe o perioadă de 15 ani să se extindă posibilitatea negocierilor ce se duc pentru recăpătarea Peninsulei Crimeei, anexată de Rusia. 

„ De asemenea, s-a propus să nu se rezolve chestiunea Crimeei prin mijloace militare în nicip situaţie. Numai prin eforturi politice şi diplomatice” ,  a scris pe Twitter Mihailo Podak.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page