Press "Enter" to skip to content

Arde frunze de dafin in camera si vezi ce se intampla. 7 efecte uluitoare!

Inca din Grecia Antica frunzele de dafin erau considerate valoroase din punct de vedere medical. In prezent, insa, oamenii folosesc frunzele de dafin pentru a condimenta mancarea.

In unele zone, chiar si acum frunzele de dafin sunt arse in case ori la birou. Motivele pentru care se ard frunzele de dafin sunt nenumarate, unele dintre ele au, insa, baza stiintifica – frunza de dafin contine anumite substante chimice care ajuta organismul uman.

Iata cateva dintre beneficiile pentru sanatate pe care le poti experimenta daca arzi frunze de dafin in casa.

1. Elimina anxietatea

Frunzele de dafin arse sunt folosite de secole pentru eliberarea de stres. Combinatia de substante chimice (linalool) din frunze creeaza un fum care inhalat calmeaza mintea si corpul. Persoanele care ard in mod regulat frunze de dafin sustin ca fumul ii pune intr-o „stare psihedelica”, care insa nu-o oboseste; de fapt le calmeaza trupul si, totodata, le imbunatateste starea de spirit.

Asociatia Americana a Asistentelor Anesteziste (The American Association of Nurse Anesthetists) a realizat un studiu potrivit caruia linaloolul reduce anxietatea si, totodata, imbunatateste interactiunile sociale. Efectele dispar in 10 minute dupa inhalarea fumului. 

2. Reduce inflamatia

Printre beneficiile pentru sanatate oferite de frunzele de dafin se numara si reducerea inflamatiilor in organism, in special in zona incheieturilor. Efectele acestea se datoreaza eugenolului (continut de frunzele de dafin) care actioneaza ca un antiinflamator natural. 

3. Imbunatateste sistemul imunitar

Eugenolul are si proprietati antioxidante, iar frunzele de dafin contin o multime de vitamine si minerale necesare functionarii corpului uman. Tocmai de aceea, arderea si inghitirea lor imbunatateste capacitatea de functionare a sistemului imunitar.

4. Ajuta in cazul diabetului

Consuma 1-3g de frunze de dafin pentru a te bucura de beneficiile pentru sanatate dovedite de un studiu publicat in Biblioteca Americana de Medicina (US National Library of Medicine). Consumarea a 1-3g de frunze de dafin timp de 30 de zile a scazut nivelul de insulina in corpurile participantilor la studiu. Concluzia cercetatorilor a fost ca proprietatile antioxidante si antiinflamatorii ale frunzelor de dafin ii pot ajuta pe cei care se confrunta cu diabet de tip 2.

5. Imbunatateste starea de alerta

Asa cum am mentionat mai devreme, fumul din frunze de dafin are un efect calmant, insa creste si de starea de alerta. De fapt, de multe ori arderea frunzelor de dafin este folosita pentru combaterea oboselii cronice. Unele substante chimice din frunzele de dafin elimina senzatia de oboseala si ofera un plus de energie imediat dupa ce le-ai inhalat prin intermediul fumului.

6. Deschide sistemul respirator

Frunzele de dafin sunt un remediu natural impotriva blocarii cailor respiratorii si a plamanilor. Ajuta la eliminarea mucusului si a flegmei care genereaza atat de multe probleme. In loc sa arzi frunzele de dafin, ia unele proaspete (sau ulei esential de dafin), pune-le in apa curata, apoi intr-un umidificator si incepe sa inspiri vaporii de aer. Sau poti sa pui apa la fiert, pe aragaz si sa inspiri vapori din aer pentru a usura problemele respiratorii, astmul ori alergiile.

7. Imbunatatirea starii de constienta

De vreme ce frunzele de dafin te calmeaza si iti cresc starea de constiinta, pot fi folosite cu succes in timpul meditatiilor.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page