Press "Enter" to skip to content

Aparatele care consumă curent nonstop, chiar dacă sunt oprite. Uite cum poți evita să plătești facturi uriașe la energie electrică

Aparatele care consumă curent nonstop, chiar și când sunt oprite. Pentru a reduce costurile lunare la energie electrică, ar fi să le scoți din priză cât mai repede. Este bine să folosești becuri LED sau economice, dar și să fie folosită lumina naturală cât mai mult.

Aparatele care consumă curent nonstop sunt frigiderul, boilerul și mașina de spălat. Există însă și alte dispozitive, tabletele și telefoanele mobile, de exemplu, ți-ar putea dubla factura la energie. După încărcarea completă a dispozitivului, indicat ar fi să nu lași încărcătorul conectat la priză. Și cuptorul de microunde se află printre consumatorii mari de energie dintr-un apartament.

Aparatele care consumă curent nonstop

Laptopurile și calculatoarele sunt alte dispozitive care ți-ar putea face probleme. Dacă le deconectezi, atunci când nu le folosești, ai putea economisi la factura de energie. Nu uita nici de dispozitivele care prezintă un cronometru. Există o serie de aparate electrocasnice sau dispozitive care prezintă o asemenea funcție, dar care consumă.

Și televizorul poate consuma între 13 și 48.5 wați. Alte două aparate din apartament care pot influența costul facturii la curent sunt mașina de spălat și aparatul de cafea. Ele trebuie scoase din priză cât mai repede.

Și fierul de călcat îți poate crește considerabil costurile la energie. În medie, un fier de călcat electric are o putere cuprinsă între 1.000 și 2.000 de wați. Acesta consumă aproximativ 5% din energia electrică din casă.

Fierul de călcat consumă între 1.500 si 2.500 de wați. Să luăm, în medie, 2.000 wați = 2 kw. Dacă îl folosim zece ore, acest lucru înseamnă că, într-o lună, consumul total este 2 kw x 10 h = 20 kwh. La un preț mediu de 0.80 lei pe kwh, fierul de călcat ajunge să aducă în plus la factură suma de 16 lei, potrivit Cancan.ro.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page