Press "Enter" to skip to content

Apa caldă cu miere – 5 motive să o bei

Știai că un pahar de apă caldă cu miere în fiecare dimineață poate stimula metabolismul și susține pierderea în greutate?

Apa caldă cu miere este o băutură accesibilă ce oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Aceasta este utilizată de foarte mult timp ca remediu împotriva mai multor boli.

Când ne trezim, ne grăbim și nu avem timp suficient să ne pregătim organismul pentru a face față noii zile. Servim o cană de cafea și un mic dejun rapid, apoi pornim la drum.

Ca să începem ziua cu dreptul, apa caldă cu miere este un veritabil aliat. Combinând această băutură cu o dietă sănătoasă și un mic dejun hrănitor, vom ieși din casă cu mai multă energie și cu un sistem imunitar mai puternic.

În articolul de azi, te invităm să descoperi cinci motive pentru care apa caldă cu miere nu ar trebui să lipsească din dieta ta zilnică.

5 beneficii oferite de apa caldă cu miere

1. Susține pierderea în greutate

După cum bine știi, mierea este un înlocuitor excelent al zahărului. Acest aliment este bogat în aminoacizi, vitamine și minerale. Mierea nu ar trebui să lipsească din nicio dietă sănătoasă, ea ajutându-ne să reducem aportul de calorii, astfel încât să pierdem în greutate.

Dacă alegi să-ți începi ziua cu un pahar de apă caldă cu miere, vei profita de niște beneficii incredibile. Printre altele, această băutură:

 • Curăță organismul;
 • Este sățioasă;
 • Îmbunătățește digestia și previne constipația;
 • Oferă energie și ne permite să fim mai activi.

Pentru a slăbi în mod sănătos, nu ezita să bei un pahar de apă caldă cu miere și un vârf de cuțit de scorțișoară. Dacă servești această băutură când te trezești și înainte de culcare, îți vei accelera metabolismul.

2. Îmbunătățește digestia

Așa cum am menționat și la începutul acestui articol, este indicat să bei apă caldă cu miere pe stomacul gol, de îndată ce te trezești.

 • Acesta este momentul în care sucurile digestive sunt mult mai receptive la componentele naturale ale mierii și la enzimele acestora.
 • Apa caldă înmoaie toxinele ce se lipesc de intestine și stimulează eliminarea deșeurilor.
 • Mai târziu, datorită faptului că intestinele sunt mai curate și stomacul este protejat, vom putea digera alimentele pe care le consumăm mult mai bine, iar organismul nostru va absorbi mai ușor nutrienții.
 • De asemenea, mierea este un antibiotic natural. Acest aliment ajută organismul să lupte împotriva bacteriilor care provoacă infecții gastrice.

3. Fortifică sistemul imunitar

Trebuie să menționăm faptul că apa caldă cu miere nu va fa avea efect decât dacă o servim în fiecare zi.

 • Numai așa apa caldă cu miere și conținutul său de vitamine, minerale și aminoacizi pot întări treptat sistemul imunitar. Astfel, organismul nostru se va putea apăra mai ușor împotriva agenților patogeni din mediu, care ne pun în pericol sănătatea.
 • Este de menționat că apa caldă cu miere acționează ca un regulator intern, ajutându-ne să menținem echilibrul în organism. De pildă, această băutură poate regla nivelul de cortizol din sânge, prevenind stresul excesiv.

Așadar, fii consecvent și servește un pahar de apă caldă cu miere în fiecare dimineață!

4. Reduce impactul alergiilor

Deși mierea nu poate stopa alergiile, aceasta are abilitatea de a ameliora simptome precum tusea, uscarea gâtului, astmul și irascibilitatea. Mai mult, acest aliment oferă protecție împotriva alergenilor care ne pot afecta organismul.

5. Detoxifiază organismul

În zilele noastre, remediile depurative sunt la modă. Printre acestea se numără și apa caldă cu miere și zeama unei jumătăți de lămâie, această băutură fiind ușor de preparat și foarte eficientă.

 • Combinând apa caldă cu miere și zeamă de lămâie, îți vei optimiza funcțiile hepatice, iar organismul tău se va curăța mai ușor.
 • De asemenea, combinația de apă caldă cu miere și zeamă de lămâie stimulează urinarea și susține sănătatea tractului urinar.

Câteva aspecte importante

 • Copiii cu vârsta sub trei ani nu au voie să consume miere.
 • Apa cladă cu miere nu este un înlocuitor al micului dejun.
 • La 20 de minute după ce ai băut apă caldă cu miere, servește un mic dejun hrănitor.
 • Nu combina niciodată miere cu apă fierbinte deoarece riști să alterezi compoziția chimică a acesteia. Apa utilizată trebuie să fie călduță.
 • Achiziționează doar miere organică pură. Evită sortimentele disponibile în supermarketuri, care conțin zahăr în exces.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page