Press "Enter" to skip to content

Anunțul dimineții despre Maria Dragomiroiu! Informația momentului despre doamna cântecului popular românesc

Ani la rând, în folclor, s-a vorbit că fosta mare solistă de muzică populară Ileana Sărăroiu, după ce a fost înmormântată, că s-ar fi întors în mormânt. Fina Ilenei Sărăroiu, Maria Dragomiroiu, a dat detalii nestiute despre deshumarea acesteia.

Maria Dragomiroiu a făcut lumină cu privire la zvonurile legate de moartea cântăreţei Ileana Sărăroiu, care i-a fost naşă și despre care se spunea, în popor, că, la deshumare, trupul ar fi fost găsit în altă poziție.

„Îmi aduc aminte de nașa, Ileana Sărăroiu, toată lumea a susținut zeci de ani că s-a întors din mormânt. Ferească Dumnezeu! În tristețea aia de atunci îi făcuse groapă lângă toaletă și nu se putea așa ceva.

Deshumată la 5 dimineața

La o săptămână, dimineață la ora cinci a fost deshumată și i s-a făcut un loc pe aleea principală, unde este un loc foarte frumos și foarte bine îngrijit. Nimeni nu s-a întors de acolo să ne spună cum este.

Toți rămânem cu ceea ce trăim. Trebuie să avem grijă cum trăim și ce facem. Pentru că plecăm doar cu ce facem și pentru asta vom da socoteală, nu pentru ce lăsăm aici”, a spus Maria Dragomiroiu.

Ileana Sărăroiu, s-a stins din viață neașteptat în noaptea de 12 spre 13 mai 1979, la doar 42 de ani, la o nuntă din Călărași, din cauza unui anevrism ce i-a provocat un accident vascular cerebral. Fosta solistă este înmormântată la cimitirul „Sfânta Vineri” din București.

Maria Dragomiroiu, comparată cu Maria Tănase

Cu ani în urmă, poetul Adrian Păunescu a comparat-o pe Maria Dragomiroiu cu interpreta Maria Tănase. Acesta a fost cel care a încurajat-o să cânte, spunându-i că aduce un suflu nou în muzica populară.

La numai 16 ani, a urcat pe scena Cenaclului Flacăra, unde a interpretat faimoasa melodie „Mărie, Mărie”. Marele folclorist Harry Brauner i-a prezentat-o lui Adrian Păunescu şi tot el a îndrumat-o spre Festivalul de Folclor „Maria Tănase”, de la Craiova, unde a primit Premiul de Popularitate. Participarea la spectacolele Cenaclului Flacăra a fost o pistă de lansare pentru ea.

Maria Dragomiroiu a povestit despre susținerea pe care a primit-o din partea poetului. „Adrian Păunescu mi-a oferit la Sala Palatului premiul Cenaclului și al Revistei Flacăra pentru Păstrarea purității folclorului.

Diplomă pe care o țin la loc de cinste în casa mea. El a fost omul care mi-a întins o mână și care mi-a spus, când toată lumea mă compara cu Maria Tănase, că sunt o Mărie cu altă pălărie. Că aduc altceva, este alt suflu.

Am timbrul Mariei Tănase, dar sunt altceva. M-a ajutat să muncesc, să lupt și să nu mă las. Pentru că am avut destule piedici în viață, ca fiecare”, își amintește solista în interviul oferit Irinei Păcurariu pentru „Rețeaua de Idoli”.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page