Press "Enter" to skip to content

Anunț important despre certificatul verde la locul de muncă. Teste gratuite pentru angajați

În ultima vreme se vorbește tot mai mult despre obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, atât în privat, cât și la stat. Autoritățile au găsit o alternativă prin care să-i ajute pe cei neimunizați, respectiv să le ofere acestora teste gratuite pentru a putea beneficia de certificat.

Teste gratuite pentru angajați

Decizia privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă  s-a blocat la Camera Deputaților, dar autoritățile continuă să ia măsuri pentru momentul în care legea va fi aprobată. Inițial, PSD a cerut alocarea de la stat a banilor pentru 20 de teste gratuite în primele două luni de la intrarea în vigoare pentru fiecare persoană nevaccinată angajată la stat.

Deputații din Comisia de Sănătate au acceptat ca angajații de la privat și de la stat să beneficieze fiecare de câte 10 teste gratuite, ce pot fi folosite timp de 30 de zile, spre deosebire de două luni, așa cum se spunea inițial. Astfel, pe baza acestor teste, muncitorii își pot scoate certificatul verde.

„Vineri am avut ultima zi de depunere de amendamente. Astăzi în ședință am aprobat să mai primim și în plen niște amendamente. Sunt șase comisii raportoare. Comisia de Sănătate a solicitat azi în plen și cu aprobarea plenului am făcut această ședință de îndată, în care o parte din componența ei a fost aici.”, a declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a declarat că aceste amendamente stabilite pot fi retrase sau pot fi aprobate, depinde de ce vor decide autoritățile. Nu a fost luată o decizie finală, dar se discută despre acest subiect, astfel încât românii să poată merge la serviciu și dacă nu sunt imunizați.

Recunoașterea testelor anticorpi

Se mai discută acum și despre recunoașterea testelor anticorpi. Mai exact, persoanele care au avut boala și nu au declarat-o sau care încă mai au anticorpi după perioada de boală, pot face un test care să demonstreze acest lucru și pe baza căruia să poată descărca, astfel, certificatul verde.

Noi propuneri pentru legea certificatului verde au fost depuse la Comisia de Sănătate din Camera Deputaților. Mai mulți parlamentari cer ca analizele de anticorpi să fie recunoscute, însă fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, spune că această metodă nu este deloc agreată de specialiști și urmează să fie luată o decizie în acest sens.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page