Press "Enter" to skip to content

ANM anunță cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion. Ce temperaturi se vor înregistra în termometre de sărbători

Până acum meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) prognozau posibile ninsori de sărbători. Însă, de curând, datele au luat o întorsătură uriașă. Recentele date furnizate de specialiști susțin că nu vă fi prea curând zăpadă, așa cum speram. Ce temperaturi se vor înregistra în termometre de Crăciun și de Revelion.

  • ANM anunță cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion
  • Ce temperaturi se vor înregistra în termometre de sărbători

Cu toate că suntem la final de lună octombrie, temperaturi au fost mult mai ridicate, peste media normală a acestei perioade. Însă, se pare că nici luna noiembrie nu va fi una cu valori termice scăzute, conform noilor prognoze ANM.

Cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion

Din cauza deplasării unui val de aer cald, care a avut loc zilele acestea din Africa de Sud, atât România, cât și întreaga Europa, au trecut printr-o perioadă extrem de caldă. Acesta este motivul temperaturilor crescute care s-au înregistrat în această perioadă, față de cele estimate, în mod normal, pentru aceste luni ale anului.

În acest fel, prima jumătate a lunii temperaturile vor fi extrem de ridicate, iar precipitațiile vor fi extrem de puține.

Nu va fi prea curând (zăpadă – n.r.), pe de o parte din cauza faptului că nu vor fi precipitații în următoarea perioadă, iar dacă ar fi să fie precipitații, temperaturile sunt oricum foarte ridicate și nu va fi zăpadă.”, a declarat meteorologul Mirela Polifronie, potrivit Antena 3 CNN.

Cum va fi vremea de sărbători

Conform meteorologului Mirela Polifronie, în această perioadă avem parte de recorduri de temepratură. Majoritatea sunt influențate și de valul de aer cald despre care menționam anterior. Un alt record ar fi cel al precipitațiilor scăzute, mai ales sub formă de ninsoare, recorduri care ar putea fi în decembrie și ianuarie 2023.

Într-adevăr, în ultima vreme, ne confruntăm cu numeroase recorduri, atât din punct de vedere termic, cât și din punct de vedere al precipitațiilor, de asemenea, vorbim de o frecvență destul de ridicată, chiar și pe teritoriul României, a fenomenelor specifice instabilității atmosferice, așa cum am avut și-n această vară.

Mă refer la grindină, vânt, în special vijelie, acele intensificări de scurtă durată ale vântului. Revenind la recorduri, fiecare lună aduce câte un record. Chiar și luna octombrie 2022 a adus numeroase recorduri, mai ales începutul lunii. Și la noi în țară, am avut câteva recorduri, pe parcursul acestei luni.

Am avut la Slatina 25 de grade Celsius, când, în mod normal, ar trebui să avem maxime până la 17 – 18 grade pentru sudul teritoriului. Pe de-o parte China s-a confruntat cu cele mai ridicate temperaturi, undeva la 40 de grade, iar în Grecia au fost cele mai coborâte temperaturi, chiar sub zero grade.”, a spus meteorologul ANM.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page