Press "Enter" to skip to content

Ambasadorul Rusiei la București avertizează România. Care este singura metodă prin care poate fi evitată o invazie

Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București, a vorbit despre poziția României în conflictul dintre Ucraina.

În urmă cu doar câteva ore, Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București, a transmis un mesaj, în contextul crizei din Ucraina, care vizează direct România. 

Oficialul rus informează astfel România cu privire la condițiile în care țara noastră poate fi rămâne neafectată de conflictul din Ucraina, adică să nu devină o țintă a lui Vladimir Putin.

Ambasadorul Rusiei la București avertizează România. Care este singura metodă prin care poate fi evitat războiul lui Putin

Întrebat care sunt pericolele la care este expusă România atunci când ne referim la criza din Ucraina, Valery Kuzmin, ambasadorul rus la București, a lăsat de înțeles că țara noastră nu are foarte multe soluții să evite un eventual război cu Rusia.

„România este unul dintre vecinii noștri și căutăm să menținem relații de bună vecinătate cu aceasta. Ceea ce este important: aceste relații ar trebui construite pe o bază solidă a respectului și beneficiului reciproc, precum și a reciprocității.

În măsura în care forțele armate române sau NATO nu sunt implicate în războiul împotriva Rusiei, țara dumneavoastră nu este în pericol, în calitate de vecin al Federației Ruse”, a declarat Valery  Kuzmin, într-un interviu acordat celor de la Financial Intelligence. 

UE ar putea opri gazele rusești din România

Totodată, Valery Kuzmin a vorbit, potrivit aceleași surse, și despre faptul că Uniunea Europeană ar putea sista gazele rusești din România, în contextul războiului din Ucraina.

„Având în vedere cele de mai sus, nu există pericolul direct de întrerupere a furnizării de gaze către România pe ruta de sud (Turcia – Bulgaria). Deși unele mișcări nesăbuite ale conducerii UE de la Bruxelles („sancțiuni financiare cuprinzătoare”) sau comportamentul aventurier iresponsabil al bandelor naziste, care sunt numite batalioane naționale în Ucraina, reală și chiar cunoscută din experiența anterioară, practica autorităților ucrainene de a fura cu aroganță gazul ar putea aduce riscuri suplimentare aprovizionărilor pe teritoriul ucrainean”, a mai dezvăluit Valery Kuzmin.  

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page