Press "Enter" to skip to content

Alina, fata ucisă în Mangalia, a fost bătută de tată și părăsită de mamă. Voia să meargă la facultate și să ajungă polițistă

În vreme ce procurorii caută încă explicații pentru crima șocantă de la Mangalia, au apărut imagini tulburătoare, surprinse la scurt timp după ce tânăra de 18 ani și-a ucis prietena.

Suspecta a fost filmată în momentul în care a căutat locul potrivit ca să scape de cadavru. Tot ea le-a povestit procurorilor că și-a vegheat victima 30 de minute, ca sa fie sigură că nu mai respiră.

În secvențele care se derulează apare Loredana când caută un loc potrivit ca să lase trupul fără viață al prietenei ei din copilarie. Circa o oră – spun anchetatorii – s-ar fi plimbat agresoarea pe alei.

Filmarea nu surpinde momentul în care suspecta de crimă ascunde cadavrul. Este văzută, însă, imediat după. Dechide valiza cu care a transportat trupul Alinei și o verifică – probabil ca să vadă dacă nu cumva a mai rămas vreun obiect al fetei.

La audieri, Loredana a spus ca a privit-o în jur de o jumătate de oră pe prietena ei, Alina, cum se stinge după ce a lovit-o cu o armă albă. Procurorii încă încearcă să găsească explicații pentru această dovadă de sadism.

Viorel Teliceanu, prim procurori Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța: „Era într-o stare de tulburare, cumva am observat o persoană speriată și, cred eu, care a dus lipsa empatiei în familie, în copilarie”.

Anchetatorii verifică și o declarație a fratelui Alinei, potrivit căreia Loredana ar fi obișnuit să consume uneori substanțe interzise.

Ionuț Marius Ciobanu, fratele Alinei: „Loredana și-a luat-o în cap de la anturaj, se și droga, ieșea în fiecare seară, bea, se culca cu cine apuca”.

Mătușa Alinei: „Loredana avea un prieten și o bătea pe Alina să spună că Loredana nu umblă cu nimeni. Obligată, forțată să spună că nu umblă cu nimeni. Loredana avea mulți prieteni acolo”.

Despre acest comportament al Loredanei a vorbit și Sergiu, iubitul Alinei. Cei doi erau împreună de un an și opt luni.

Sergiu Rangu, iubitul Alinei: „Eu i-am zis înainte numai nu te duce cu Loredana că nu e bine. Eu lucram la Timișoara, i-am zis vino aici că găsim ceva, dacă nu găsim stai aici cu mine. «Nu, eu vreau mai mult, vreau să dau de permis că vreau să continui liceul», să îl termine și după să se ducă la facultate, voia să se facă polițistă”.

Pe litoral, Alina urma să stea până pe 15 august. Muncea să strângă bani ca înceapă școala de șoferi. A avut o viață chinuită. Provenea dintr-o familie cu cinci copii, care a trăit tot timpul din ajutorul social. Tătal Alinei era alcoolic și îi bătea pe toți, iar din acest motiv mama a plecat de acasă. Ea a rămas o vreme cu el, ca să meargă în continuare la aceeași școală și – în cele din urmă – a mătușă a luat-o în plasament.

Elena Timote, mătușa Alinei: „Nu lipsea de la școală, a fost o fată cuminte, venea acasă noaptea. A fost o fată de nota 10. O plânge satul, o plânge comuna, o plânge judeţul Vaslui”.

Cât despre Loredana.

Maria Dumbravă, mătușa Alinei: „Eu atât vă spun că a fost o invidie, nu a mai putut-o suporta”.

Procurorii din Constanța continuă ancheta în acest caz. Spera să afle adevăratul motiv care a împins-o pe Loredana la crimă, dar și de unde s-a inspirat aceasta să mintă ca să își ascundă fapta. Taximetristului care a ajutat-o, de pildă, să transporte valiza în care avea ascuns trupul prietenei ei de la grădiniță i-a zis că are cărți în geamantan.

La rândul lor, rudele Alinei au mers la serviciul de medicină legală ca să o ia acasă. Tânara de 18 ani va fi înmormântată în localitatea natală.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page