Press "Enter" to skip to content

Alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion. Aduce noroc și prosperitate în noul an

Alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion. Numărătoarea inversă a început până când intrăm în anul 2024, iar românii sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile. Pe lângă ținuta purtată în nopatea dintre ani, oamenii sunt preocupați și de ceea ce pun pe masă.

Alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion. Este vorba despre pește, despre care se spune că aduce prosperitate și noroc în noul an. Mai exact, ne referim la o specie care face parte din familia salmonidelor și care se pescuiește și în țara noastră.

Alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion

Tradiția ne amintește că cei care păstrează acest obicei vor trece lin prin problemele vieții. În plus, se mai spune că peștele trebuie să fie așezat întreg pe farfurie, nicidecum porționat pentru că în felul acesta șansa se va pierde. Norocul nu va mai fi complet, lucru cunoscut de foarte multe persoane din România.

Ei bine, păstrăvul este peștele răpitor de apă dulce care nu trebuie să lipsească din meniul de Anul Nou. Acesta este foarte căutat de clienți perioada asta.

Păstrăvul nu este singurul sortiment de pește consumat de români în noaptea de Revelion, se mai adaugă dorada, lup de mare, dar și salate cu pește pentru aceste sărbători de iarnă.

Tot atunci oamenii aleg să consume și 12 boabe de struguri pentru fiecare lună din an.

Moneda pe care trebuie să o ții în buzunar de Revelion

O anume monedă pare să fie perfectă pentru ca, odată cu petrecerea de Revelion, să fie asigurat și un an nou îmbelșugat. Cei care respectă această superstiție pot avea un 2024 minunat, în care resursele financiare să fie de-a dreptul înfloritoare.

Cei care cred în superstițiile de Revelion țin cu sfințenie acest obicei. Mai exact, bani puși în buzunar pentru ca Noul An să fie unul bogat.

Mai sunt doar câteva zile și trecem în 2024, așa că e timpul ca moneda care aduce bogăție să fie deja pregătită. Una dintre superstiții spune că trebuie să ai asupra ta ceva nou și ceva vechi, dar și bani.

Ceva nou e simplu de obținut. Poți lua o haină nouă potrivită pentru petrecere. Și, ceva vechi, nu e complicat. De exemplu, o monedă de argint, veche, în portofel, pare să fie combinația ideală pentru celelalte superstiții.

Mai există o mulțime de superstiții care, cred oamenii, aduc noroc în anul care urmează. Se spune că e bine să mănânci 12 boabe de struguri, câte una pentru fiecare lună a anului, pentru a avea un 2024 bogat.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page