Press "Enter" to skip to content

A murit Alexandru Lulescu. Actorul și-a presimțit sfârșitul? Ce a cerut în ultima zi de viață

Actorul Alexandru Lulescu s-a stins din viață, în urma unui accident vascular cerebral. Acesta era internat într-un centru de îngrijire.

Alexandru Lulescu împlinise, pe data de 1 iunie, 90 de ani.  

Trupul neînsuflețit al actorului va fi depus la Teatrul Național din București, iar înmormântarea va avea loc la Cimitirul Bellu, scrie jurnalul.ro.

Președintele României, Ion Iliescu, i-a conferit artistului Alexandru Lulescu, la data de 7 februarie 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”. 

Alexandru Lulescu a jucat pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București. A format un cuplu de comedie cu actorul Nicu Constantin. 

Alexandru Lulescu și-a presimțit sfârșitul?

Cu o zi înainte de deces, duhovnicul artistului, Părintele Cărămizaru i-a dat ultima împărtășanie, conform informațiilor obținute de FANATIKStarea lui de sănătate era șubredă, motiv pentru care se aștepta ca în orice clipă să-i vină sfârșitul.

Actorul a urcat ultima dată pe scenă în anul 2019, chiar de ziua lui. A urmat apoi pandemia, care l-a ținut departe de public.

Alexandru Lulescu a fost unul dintre cei mai longevivi actori din România, având o carieră de peste 70 de ani, nu doar în teatru, ci și în industria filmului.

A debutat pe scena Teatrului de Revistă Constantin Tănase, în anul 1952, în piesa Primul spectacol, în urma căreia a fost și angajat.

Alexandru Lulescu face parte din generația de aur a actorilor țării. De-a lungul anilor a jucat alături de Jean Constantin, Mircea Crișan, Nae Lăzărescu, Radu Zaharescu, Stela Popescu sau Nicu Constantin.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page