Press "Enter" to skip to content

Alertă meteo. Ninsori la munte şi vreme rece în toată ţara până luni

Vremea se raceste considerabil începând de sîmbătă. Vom avea parte de temperaturi neobișnuit de scăzute de Florii, dar şi de fenomene de iarnă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru intervalul 16 aprilie, ora 12 – 18 aprilie, ora 10 când sunt aşteptate intensificări temporare ale vântului, ninsori la munte, vreme în răcire accentuată.

„În intervalul menționat, local și temporar vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar izolat peste 60 km/h. Va ploua în toate regiunile și pe arii restrânse, în sudul și sud-estul țării, se vor acumula cantități de peste 15…20 l/mp, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (16 aprilie) vor fi și manifestări de instabilitate atmosferică.

La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent, iar pe creste rafalele vor depăși 65…70 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Valorile termice vor fi în scădere semnificativă, astfel că duminică (17 aprilie), vremea va fi deosebit de rece
în toată țara.

La începutul săptămânii viitoare vremea se va menține deosebit de rece și va continua să ningă, în special la munte”, a transmis ANM.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI
Sâmbătă, vremea se va menține caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări din orele serii și pe parcursul nopții, când temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări noaptea, când la rafală se vor atinge viteze de 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 22…24 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 5 grade.

Duminică, vremea se va răci accentuat față de ziua precedentă, astfel că valorile termice diurne se vor situa cu mult sub mediile multianuale. Cerul va fi noros și va ploua în cea mai mare parte a intervalului. Vântul va sufla moderat, cu intensificări ziua, când la rafală se vor atinge viteze în general de 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 3…4 grade.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page