Press "Enter" to skip to content

Alertă meteo de ninsori, temperaturi de îngheţ şi vijelii. A fost emis COD GALBEN

Meteorologii au emis, duminică dimineaţă, o avertizare meteo de vreme rea. Deşi suntem în luna aprilie, sunt aşteptate ninsori, temperaturi negative şi vijelii în mai multe zone din ţară.

Alertă meteo de ninsori, temperaturi de îngheţ şi vijelii. Meteorologii au emis cod galben de vreme rea.

Alertă meteo de ninsori, temperaturi de îngheţ şi vijelii

Avertizarea a intrat în vigoare duminică la ora 10 şi este valabilă până pe 5 aprilie, ora 10.00. Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de duminică (3 aprilie) și în prima parte a nopții de duminică spre luni (3/4 aprilie) în Crișana, Maramureș, local în Transilvania și în jumătatea nordică a Moldovei temporar vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, pe arii restrânse moderate cantitativ, iar la munte va ninge.

Vremea va fi deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade sub mediile multianuale. În noaptea de duminică spre luni (3/4 aprilie) și în noaptea de luni spre marți (4/5 aprilie) temperaturile minime vor fi preponderent negative, local sub -4 grade în special în nordul, centrul și nord-estul țării. Se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol.

COD GALBEN de vijelii

A fost emis cod galbe de vânt puternic, în intervalul 3 aprilie, ora 10 – 3 aprilie, ora 22. În perioada menţionată, în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55…60 km/h și izolat peste 70…75 km/h.

Notă: Intensificări ale vântului vor fi și în restul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în Carpații de Curbură și în vestul Carpaților Meridionali, în special pe creste rafalele vor depăși temporar 70…80 km/h, spulberând zăpada.

COD GALBEN de ninsori

Interval de valabilitate: 3 aprilie, ora 10 – 3 aprilie, ora 22

Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ

Zone afectate: local în Carpații Orientali și Occidentali precum și în zonele joase de relief din județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava și Neamț

Local în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în zonele joase de relief din județele Maramureș, BistrițaNăsăud, Mureș, Harghita, Suceava și Neamț, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

În intervalul 03.04.2022 ORA 10:00 – 04.04.2022 ORA 09:00, vremea va fi vântoasă pe parcursul zilei când vor fi rafale de peste 55…65 km/h. Valorile termice vor fi mai coborâte față de ziua precedentă și se vor situa în jurul celor normale. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade. Cerul va fi variabil.

În perioada 04.04.2022 ORA 09:00 – 05.04.2022 ORA 10:00, vremea va continua să se răcească, devenind rece pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad, mai scăzută în zona periferică spre -2 grade, unde se va produce brumă. Pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros, iar noaptea va deveni mai mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page