Press "Enter" to skip to content

Alertă meteo cod galben de furtuni în jumătate de țară. Ploi și vijelii pe litoral, apoi revine canicula

Vreme se răcește radical. După zilele călduroase, temperaturi scad cu aproape 10 grade, inclusiv în București. Vor fi furtuni în jumătate de țară. Meteorologii anunță ploi și vijelii inclusiv pe litoral.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o ATENȚIONARE METE COD GALBEN de furtuni. În intervalul orar 10 – 21 va fi instabilitate atmosferică local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și în zona montană, ce se va manifesta prin perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și pe alocuri de peste 30…40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. Vântul va avea intensificări în extremitatea de sud-vest a țării.

De asemenea, a fost emisă ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de instabilitate atmosferică pentru intervalul 31 iulie, ora 21:00 – 01 august, ora 03:00 pentru litoral. Va fi instabilitate atmosferică în Dobrogea ce se va manifesta prin perioade cu averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și pe alocuri de peste 30…40 l/mp, a transmis ANM.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

Vremea se va răci față de intervalul precedent. Cerul va avea înnorări, mai ales pe parcursul zilei, când vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page