Press "Enter" to skip to content

Alertă la Capul Midia! O mină de război a fost descoperită în Marea Neagră: ”Au fost anunțate autoritățile de cooperare”

Este alertă la Capul Midia, după ce în această dimineață, în jurul orei 08:00, o mină de război descoperită în Marea Neagră. Potrivit primelor informații emise de către oamenii legii în acest caz, mina a fost descoperită de pescadorul românescu Olimpus 1.

  • Mină de război, descoperită în Marea Neagră
  • Pescadorul românescu Olimpus 1 a făcut descoperirea
  • Autoritățile sunt în alertă

În această dimineață s-a descoperit o mină la 80 de kilometri de Capul Midia. În jurul orei 08:00, pescadorul românesc Olimpus 1 a făcut descoperirea. Comandantul a alertat în cel mai scurt timp autoritățile.

Alertă la Capul Midia

Autoritățile sunt în alertă, după ce în această dimineață a fost descoperită o mină de război la doar 80 de kilometri de Capul Midia. Autoritățile de cooperare, Direcția Hidrografica Maritima, MRCC, BREO au fost anunțate imediat.

Pescadorul OLIMPUS 1 va supraveghea mina de la distanta de siguranță pana la sosirea unei nave a MApN, potrivit primelor informații transmise de Forțele Navale Române. Potrivit aceleiași surse, este vorba despre o misiune de cercetare și intervenție într-un raion maritim situat la o distanță de aproximativ 39 de mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia.

Mina a fost observată, în această dimineață, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10. După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.

Nava militară a ieșit, la ora 08.20, din portul militar Constanța și, după ce va ajunge în raion, va acționa pentru neutralizarea acesteia”, au mai anunțat Forțele Navale Române.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page