Press "Enter" to skip to content

Alertă alimentară în România! Ce s-a descoperit în pepenele verde

O nouă alertă alimentară în Români! Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă retragerea de la vânzare a unui fruct specific verii, dar care a început deja să apară pe rafurile supermarketurilor. Mare atenție dacă l-ați cumpărat! Vă poate pune în pericol sănătatea.

Alertă alimentară în România

ANSVSA anunţă retragerea de la vânzare a unui lot de pepeni verzi din Turcia la care s-a descoperit conţinut depăşit de pesticide. Motivul rechemării este reprezentat de depășirea valorilor admise de reziduuri pesticide-Bromopopilat și Imidacloprid.

Vă informăm că am fost notificați de către furnizorul SC MICROFRUITS SRL să inițiem retragerea de la comercializare și de la clienți a articolului menționat mai jos, au transmis reprezentanții Metro.

În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, sunteți rugați să nu‐l consumați și să‐l returnați în magazinul de unde l-ați cumpărat până pe 13.05.2022. Vă veți primi banii înapoi. Menționăm faptul că alte două mari lanțuri de supermarketuri au retras au retras de la comercializare acest produs. Este vorba despre Carrefour și SC MICROFRUITS SRL.

Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 18.04.2022-20.04.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau sa le returneze in magazinele Carrefour pana pe 13.05.2022, urmand sa fie restituită contravaloarea în baza bonului fiscal, anunță Carrefour.

Alertă alimentară! Ce s-a descoperit în carnea de scoici

Pe data de 14 aprilie, ANSVA a lansat o nouă alertă alimentară, de data aceasta referitoare la un lot de carne de scoici. Furnizorul Sea Food Connection BV a notificat Metro în vederea retragerii de la comercializare și de la clienți a următorului articol. În carnea de scoici a fost descoperită bacteria Listeria monocytogenes.

Listeria monocytogenes este o bacterie Gram-pozitiva, care cauzează listerioza. Această bacterie poate infecta creierul, membranele măduvei spinării și/sau fluxul sanguin al gazdei prin ingerarea alimentelor contaminate, cum ar fi laptele nepasteurizat sau alimente crude.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page