Press "Enter" to skip to content

Ajutor de la stat pentru românii care găzduiesc refugiați ucraineni. Ce sumă vor avea în fiecare zi pentru hrana unui om

Guvernul a aprobat vineri 11 martie 2022,ajutorul pe care îl va acorda românilor care găzduiesc refugiați din Ucraina. Mai exact, este vorba despre o sumă de bani care va acoperi o parte din cheltuielile cu hrana a cetățenilor ucraineni, ajunși pe teritoriul țării noastre.

”Se stabilește mecanismul prin care persoanele fizice beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana.  Sprijinul financiar pe care statul îl asigură pentru fiecare persoană cazată în fiecare zi pentru a acoperi cheltuielile necesare pentru a asigura hrana este 20 de lei pe zi”, a informat, vineri, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

Ajutorul este dimensionat pentru aproximativ 15.000 de persoane pentru o perioadă de 60 de zile, a adăugat purtătorul de cuvânt. Ca urmare a crizei refugiaților, bugetul MAI a fost suplimentat pentru IGSU cu suma de 18 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară al Guvernului.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page