Press "Enter" to skip to content

Accident mortal în Argeș

Accident grav de circulație în județul Argeș! Un tânăr de 30 de ani a murit după ce mașina sa a lovit un copac și a ricoșat într-o mașină parcată.

Accidentul tragic a avut loc în localitatea Coșești din județul Argeș, duminică, când autoturismul condus de un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani a pierdut controlul și a lovit violent un copac, iar apoi a ricoșat într-o mașină parcată. Din nefericire, tânărul a suferit răni atât de grave încât medicii sosiți la fața locului nu au mai putut să-l salveze.

Autoritățile au intervenit rapid, fiind trimisă o autospecială de pompieri, o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat și un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă. Cu toate acestea, starea gravă a victimei a făcut imposibilă stabilizarea acesteia, iar medicii au fost nevoiți să declare decesul.

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș a anunțat că se efectuează cercetări în acest caz pentru a stabili cu exactitate împrejurările producerii accidentului și pentru a întocmi documentele de cercetare. Este esențială identificarea cauzelor care au dus la acest tragic eveniment rutier, astfel încât autoritățile să poată lua măsuri pentru prevenirea unor astfel de accidente în viitor.

În același context, polițiștii rutieri desfășoară o amplă campanie la nivel național, sub numele „Alcohol & Drugs”, în cadrul căreia se urmărește combaterea conducerii pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Campania are drept obiective principale reducerea riscului rutier și depistarea șoferilor aflați în stare de ebrietate sau sub influența drogurilor.

Pe parcursul săptămânii 14 – 20 iunie, polițiștii rutieri vor desfășura acțiuni de control și verificare în trafic, în vederea depistării șoferilor care încalcă legislația în privința consumului de alcool sau droguri. De asemenea, în perioada de 17 – 18 iunie, se va desfășura operațiunea „Alcohol&Drugs Marathon”, în cadrul căreia polițiștii rutieri vor intensifica acțiunile de depistare a șoferilor aflați sub influența acestor substanțe, pe parcursul a 24 de ore.

Legea prevede sancțiuni drastice pentru cei care conduc sub influența alcoolului. Consumul de alcool la volan este pedepsit indiferent de valoarea indicată de aparatul etilotest, cu excepția cazului în care rezultatul este negativ. Valorile între 0,001 mg/l și 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat reprezintă contravenție și atrag sancțiuni sub forma unei amenzi și suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule pentru 90 de zile, iar în cazul unui accident rutier, suspendarea se prelungește la 120 de zile.

Dacă valoarea indicată de aparatul etilotest depășește 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, se va recolta probe de sânge pentru a determina alcoolemia. Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului cu o valoare a alcoolemiei mai mare de 0,80 mg/l alcool pur în sânge este considerată infracțiune și atrage sancțiuni penale, închisoare sau amendă.

Refuzul șoferilor de a se supune prelevării de mostre biologice este considerat, de asemenea, infracțiune și se pedepsește cu închisoare. Este esențial ca toți șoferii să fie conștienți de riscurile grave pe care le implică conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor și să respecte strict legislația în vigoare pentru a evita astfel de tragedii.

Accidentul din județul Argeș reprezintă o nouă tragedie care ne amintește de pericolele existente în trafic și necesitatea respectării regulilor și a prevederilor legale. Autoritățile trebuie să ia măsuri mai ferme și să întărească campaniile de conștientizare pentru a reduce numărul accidentelor grave și a asigura siguranța pe drumurile publice. Este responsabilitatea noastră să fim vigilenți și să conștientizăm consecințele grave ale unui comportament iresponsabil în trafic. Viața noastră și a celor din jur depinde de aceste decizii responsabile.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page