Press "Enter" to skip to content

A rămas cu gura căscată! Un român care a cazat 11 refugiați ucraineni a avut parte de surpriza vieții. Ce s-a întâmplat în locuința acestuia

Mulți străini au fost impresionați de ajutorul pe care l-au oferit românii refugiaților ucraineni. La rândul lor, cei fugiți din Ucraina au avut grijă să le arate celor care i-au primit sub acoperișul casei lor că sunt recunoscători. Un român care a cazat 11 refugiați a avut parte de surpriza vieții lui.

Cadou special pentru un român cu inima mare

Bărbatul care a cazat 11 persoane fugite din Ucraina a povestit pe Facebook ceea ce a pățit atunci când acestea au părăsit locuința. Mai clar, sâmbătă dimineață cele 11 persoane au ajuns la locuința bărbatului. S-au cazat, au mâncat și s-au pus să se odihnească.

Acestea se pregăteau să plece duminică dimineață spre granița ungară. Sâmbătă seara acestea l-au contactat pe bărbatul aflat la muncă pentru a-l ruga să le mai lase să stea o seară. Românul a acceptat.

„Astăzi la plecare s-au trezit in jurul orelor 05:00, eu dormind butuc. Și-au aranjat paturile, au maturat, dat cu mopul în casă, curățat baia. Mi-au lăsat și un cadou de despărțire sau revedere și anume un cuier pe roți. Nu am vrut să-l accept, dar au zis că e cadoul lor pentru mine și s-ar bucura să îl accept. Concluzia: omenia nu are apartenență etnică, religioasă, politică sau ce o mai fi. Omenia și educația se „cultiva”. #respect’”, a scris românul pe Facebook.  

Războiul din Ucraina continuă

În urmă cu 17 zile președintele Rusiei, Vladimir Putin, a decis să invadeze Ucraina. Spre surprinderea autorităților ruse, Ucraina a rezistat mai mult de două săptămâni invaziei. Din nefericire, au murit o mulțime de civili, printre care și foarte mulți copii. Multe femei, alături de copiii lor, și-au lăsat soții într-o țară plină de sânge și au fugit în țările vecine.

În România au fost primiți cu căldură. Mulți români au încercat să ajute cum au putut. Unii au donat, haine, alimente, bani, în timp ce alții au mers mai departe: le-au oferit un acoperiș deasupra capului. Nu mulți ucraineni aleg să rămână la noi în țară. Aceștia sunt absolut convinși că Vladimir Putin va porni un război și la noi. 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page