Press "Enter" to skip to content

A murit mezzosoprana Iulia Buciuceanu. Era sora mai mică a actriţei Tamara Buciuceanu

Mezzosoprana Iulia Buciuceanu, prim solistă a Operei Române din Bucureşti în perioada 1952 – 1983, a murit sâmbătă, anunţă Ministerul Culturii, citând un comunicat al Operei Române din Bucureşti.

A murit mezzosoprana Iulia Buciuceanu. „O zi neagră pentru cultura românească… Odihnă veşnică, Iulia Buciuceanu!”, transmite Ministerul Culturii, într-o postare pe pagina de Facebook.

Iulia Buciuceanu a fost prim solistă a Operei Române din Bucureşti timp de trei decenii (1952 – 1983).

Primele îndrumări de canto le-a luat în casă, cu mama ei, iar studiile de Conservator le-a făcut la Iaşi cu Grigore Magiari şi Mansi Barberis după care le-a continuat la Bucureşti cu profesorul Petre Ştefănescu-Goangă.

Încă din anii de studenţie a fost angajată solistă a Operei Române din Bucureşti unde a desfăşurat o importantă carieră artistică naţională şi internaţională.

A abordat rolurile de mezzosoprană ale unui vast repertoriu universal, fiind devotată repertoriului românesc din care a interpretat multe roluri din opere, unele în premieră absolută.

Muzicalitatea, talentul şi temperamentul artistic i-au permis să repurteze mari succese atât în rolurile dramatice cât şi în cele comice.

A abordat şi repertoriul vocal simfonic, lied şi operetă, colaborând cu toţi artiştii şi dirijorii timpului său.

A avut turnee în Rusia, Bulgaria, Iugoslavia, Grecia, Turcia, Ungaria, Germania, Franţa, Belgia, Italia, Austria.

Soţul său a fost marele actor George Constantin, iar fiul lor este actorul Mihai Constantin, cel care l-a interpretat pe Ionică în filmul „Liceenii”.

Iulia Buciuceanu era sora mai mică a actriţei Tamara Buciuceanu.

„Cele mai frumoase amintiri, pe care le-aș retrăi oricând, sunt căsătoria cu George, soțul meu, nașterea fiului meu, Mihai, și fericirea de a-mi cunoaște nepoții”, spunea Iulia Buciuceanu cu ceva timp în urmă.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page