Press "Enter" to skip to content

A murit Dan Matei Agathon, fost ministru al Turismului în Guvernul Năstase

A murit fostul ministrul Dan Matei Agathon. 

Dan Matei Agathon, fostul ministru al Turismului în Guvernul Năstase, s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani. Vestea tristă a fost adusă de Alin Burcea, prim-vicepreședinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), aducând un omagiu unei personalități marcante în domeniul turismului românesc.

Cu o carieră impresionantă, Dan Matei Agathon a fost membru fondator al FSN (Fundația pentru Solidaritatea Națională), iar după Revoluția din 1989, a devenit director în Guvernul României. În 1992, a preluat funcția de ministru al Turismului. A ocupat această poziție de responsabilitate timp de 2 mandate, inclusiv în perioada 2000-2004. 

Cu toate acestea, Dan Matei Agathon este adesea asociat cu controversatul și eșuatul proiect Dracula Park, o inițiativă pe care a dezvoltat-o alături de fostul premier Adrian Năstase. Acest proiect, care viza crearea unui complex turistic tematic în jurul legendei lui Dracula, nu a reușit să se materializeze în totalitate, fiind însoțit de critici și dezbateri aprinse în societate.

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page