Press "Enter" to skip to content

A mers la medic pentru că se simțea mereu obosită, dar a trăit un adevărat șoc! Multe persoane fac această greșeală

A mers la medic pentru că se simțea mereu obosită, dar a trăit un adevărat șoc! O femeie a mers la medic după ce se simțea obosită în fiecare zi. După ce a aflat diagnosticul medicului, nu i-a venit să creadă! Femeia a făcut o greșeală pe care multe persoane continuă să o facă, dar care este extrem de periculoasă.

A mers la medic pentru că se simțea mereu obosită, dar a trăit un adevărat șoc! Multe persoane fac această greșeală

A mers la medic pentru că se simțea mereu obosită, dar a trăit un adevărat șoc! O femeie se simțea obosită și avea o stare de rău permanentă. După ce a decis să meargă la doctor, nu i-a venit să creadă când medicul i-a spus ce are. Femeia a ignorat toate simptomele, deși ar fi trebuit să meargă de urgență la medic. Aceasta a mărturisit că tușea foarte rău, iar după ce doctorul i-a pus câteva întrebări despre casa ei, acesta și-a dat seama care este, de fapt, probleme de sănătate a femeii. Conform acestuia, femeia avea aspergiloza pulmonară acută, cauzată de mucegaiul care se formează ca urmare a umezelii în casă.

Medicii din Statele Unite ale Americii avertizează că persoanele care își usucă hainele în casă pot dezvolta anumite ciuperci și infecții pulmonare. „Eram obosită permanent și tușeam tot mai rău. Mult timp am ignorat. Când am fost la medic, la început nu își dădea seama ce am. Apoi mi-a pus câteva întrebări despre casa mea și m-a anunțat că am aspergiloză pulmonară acută”, a povestit una dintre paciente care obișnuia să usuce rufele în dormitor pe un suport special.

Medicul i-a spus femeii că boala se poate agrava. Speriată, aceasta a renunțat la acest obicei și nu și-a mai uscat hainele în casă. În urma tratamentului, pacienta a observat o ameliorare în privința stării sale de sănătate. Cu toate că acest lucru pare un gest minor, experții avertizează că este foarte periculos, mai ales dacă nu se acționează la timp. Din cauza vaporilor care se ridică în timpul procesului uscare a rufelor în cameră, ne putem îmbolnăvi de plămâni. Acest obicei poate duce la aspergiloză, o boala pulmonara infectioasa provocată de o specie de fungi numită Aspergillus fumigatus.

Potrivit profesorului David Denning, mai multe haine proaspat spălate au aproximativ doi litri de apă care se evaporă în cameră, iar acest lucru poate fi fatal pentru o persoană. ”Un teanc de haine proaspăt spălate conține aproximaiv doi litri de apă, care se evaporă în cameră. Majoritatea dintre noi suntem imuni la aceste infecții, cu ciuperci care se dezvoltă în astfel de condiții sau au organismul mai puternic și pot lupta cu aceste infecții. Totuși sunt și persoane care suferă de asm sau alergii și pentru care un astfel de mediu poate fi extrem de dăunător. Nici pentru pacienții cu cancer, tratați cu chimioterapie, nu este indicat un astfel de mediu, pacienții cu SIDA sau alte boli autoimune. Aceștia sunt vulnerabili în fata ciupercilor, iar fungii le pot provoca aspergiloză pulmonară. Este o boală care poate provoca o afecțiune incurabilă și chiar una cronică sau mortală la nivelul plămânilor”, a spus specialistul.

Cum poți evita îmbolnăvirea

  • Potrivit experților, sunt mai multe metode pentru a evita îmbolnăvirea din cauza hainelor uscate în casă. Iată care sunt acestea:
    Aerisirea camerelor este vitala, formeaza-ti o rutina in care sa aerisesti camera cate 30 de minute in fiecare dimineata si alte cateva minute seara, astfel eviti si intrarea prafului;
  • Temperatura si umiditatea trebuie sa fie constante, asigura-te ca umiditatea nu este foarte crescuta, mai exact sa nu depaseasca 50-60% si mentine o temperatura in jur de 20°C;
  • Un alt truc ar putea fi folosirea hotei, oricine o are in casa si daca te scapa de aburul din timpul gatitului de ce nu te-ar scapa si de umezeala, asadar dupa ce ai aerisit, porneste hota pentru 10-15 minute;
  • Atentie la uscatul hainelor, aseaza-ti uscatorul in balcon si deschide un geam daca ai balconul inchis iar daca locuiesti la casa amenajeaza-ti un loc pentru uscatul rufelor pe terasa;
  • Achizitionarea unui dezumidificator poate fi o investitie buna daca alegi un aparat de calitate;
  • O alta solutie ar putea fi plantele care absorb umezeala, ideal ar fi sa ai cate un ghiveci cu astfel de floare in fiecare camera.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page