Press "Enter" to skip to content

A găsit un tanc îngropat în pământ de zeci de ani. Când mașinăria a fost deschisă au fost șocați de ce aștepta acolo să fie descoperit! ,,Nu cred așa ceva!!!”

În urmă cu câțiva ani, un tânăr a făcut o descoperire uimitoare.

În timp ce se plimba pe malul lacului Kurtna Mätasjärv din Estonia, acesta a observat că ieșeau bule din apă, deși lacul ar fi fost prea mic pentru ca bărcile să poată merge pe el și, în plus, era situat într-o zonă mult prea retrasă. După ceva timp, a fost descoperit acolo un tanc sovietic.

Tanc sovietic, sub apă de peste 60 de ani

Tânărul a fost uimit atunci când a observat că din lacul de adâncime mică ieșeau bule, lucru imposibil, având în vedere că bărcile nu puteau trece pe acolo, iar zona era destul de ferită de ochii lumii.

După ce a urmărit o perioadă zona, respectiv două luni, acesta a povestit ceea ce văzuse acolo și specialiștii au acționat numaidecât.

Astfel, au fost anunțate autoritățile, care și-au dat acordul pentru ca zona să fie investigată. Specialiștii au constatat că este ceva în noroiul in apă, de dimensiuni mari și foarte greu de scos. Operațiunea de scoatere a obiectului a durat 8 ore, timp în care s-au depus multe eforturi și au fost folosite echipamente grele și cabluri gigantice. Vehiculul folosit pentru tractarea tancului de 30 de tone a fost un buldozer Komatsu D375A-2, care cântăreşte 68 de tone.

După ce au reușit să-l aducă la suprafață, au realizat că este vorba despre un tanc sovietic T34/76A, care ar data din Al Doilea Război Mondial. Spre uimirea tuturor, tancul se afla în stare perfectă, deși se afla sub apă de peste 60 de ani. Acesta este deosebit deoarece a avut o importanță majoră în război și a luptat atât de partea germanilor, ca trofeu capturat, cât şi de cea a sovieticilor. Vehiculul avea încă 116 proiectile în interior. T-34 a fost un tanc mediu fabricat în Uniunea Sovietică din 1940 până în 1958.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page