Press "Enter" to skip to content

Vlad Marinescu, medicul rezident care si-a pus capat zilelor avea doar 28 de ani. Colegii au rupt tacerea si spun ce s-a intamplat

Vlad Marinescu, medicul rezident in varsta de 28 de ani, a lucrat un an cu pacienti COVID-19, dar in ultima perioada fusese transferat pe sectia ATI.

Tanarul a spus “adio” vietii

Potrivit specialistilor, tanarul medic se confrunta cu sindromul „burnout”, o afectiune asociata cu epuizarea mentala, fizica si emotionala care apare ca urmare a stresului excesiv acumulat pe termen lung.

Vicepresedintele Societatii Romane de Anestezie Terapie Intensiva, doctorul Dorel Sandesc, spune ca toate cadrele medicale sunt epuizate si pot sa clacheze oricand.

„Dintre toate meseriile din lume, ATI-istii au cel mai mare grad de sinucidere. Vlad era un om extrem de interiorizat, impecabil ca si coleg, un student de frunte, sef de promotie. Aici, la fel facea dintr-o pasiune tot, spunea ca nu exista alta optiune decat ATI, dar fiind sensibil, iata acesta ne afecteaza intr-un procent extraordinar dupa un an de criza. Era anul al treilea la noi. Felul lui de a fi, interiorizat, a contat, pentru ca a devenit cu atat mai socant”, a declarat medicul Dorel Sandesc, seful sectiei ATI de la Spitalul Judetean din Timisoara.

“Este o tragedie care a avut loc in colectivul Sectiei de Anestezie-Terapie Intensiva. Tanarul de 28 de ani a fost gasit de mama sa in stare de inconstienta acasa. Mama sa a chemat echipajul SMURD, dar, din pacate, tanarul nu a mai raspuns manevrelor de resuscitare si nu a mai putut fi salvat. El era un medic rezident care a fost un student de nota 10, a fost foarte apreciat de colectiv, a fost un lider printre cei din generatia lui, traia pentru aceasta specialitate de Anestezie-Terapie Intensiva. A lucrat pe sectia noastra de ATI COVID o buna perioada de timp, dar in ultimele zile a lucrat in sectia ATI non-COVID”, a declarat luni medicul Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Timisoara, pentru HotNews.ro.

Declaratiile colegilor

Colegii sunt inca socati de moartea tanarului. Acesta sustin ca era un medic exemplar, fiind sef de promotie. Isi iubea meseria enorm, iar asta l-ar fi adus la epuziare. A ales ATI tocmai pentru a salva cat mai multe vieti. continuare 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *