Press "Enter" to skip to content

Valeriu Gheorghita anunta ca minorii sub 16 ani nu au voie sa se vaccineze in prezent

Medicul militar Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare din Romania, a declarat ca minorii sub 16 ani nu au voie sa se vaccineze in prezent.  Acesta a specificat ca vaccinul nu este autorizat nicaieri in lume pentru aceasta grupa de persoane.

Declaratia lui Valeriu Gheorghita

„Nu avem un vaccin autorizat nicaieri in lume” pentru grupa de varsta sub 16 ani, in cazul coronavirusului, a declarat medicul militar Valeriu Gheorghita.

Conform informatiilor oferite de prospectul serului, Vaccinul BioNTech/Pfizer este aprobat pentru utilizare incepand cu varsta de 16 ani, in timp ce vaccinul Moderna este aprobat de la varsta de 18 ani.

Cand incepe a doua etapa de vaccinare

Valeriu Gheorghita a mentionat  ca pana pe data 15 ianuarie urmeaza sa fie dezvoltata a doua parte a modulului de programare care este destinat tuturor persoanelor din etapa a doua de vaccinare, respectiv cele cu varsta peste 65 de ani si cele cu boli cronice.

Ce document se va elibera in momentul vaccinarii

Fiecare persoana care se va vaccina va primi o adeverinta doveditoare de vaccinare care va cuprinde urmatoarele informatii: numele si prenumele persoanei vaccinate, data nasterii, varsta, judetul de domiciliu, numar si serie CI, date despre vaccin: doza 1 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expirarii), doza 2 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expirarii), date despre centrul de vaccinare (nume centru de vaccinare, judet, medic coordonator/vaccinator), semnatura electronica a Registrului Electronic National al Vaccinarilor. continuare

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *