Press "Enter" to skip to content

Valeriu Gheorghita, anunt de ultim moment. Se intampla la sfarsitul lunii aprilie

Medicul militar Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare anti-COVID, a anuntat ca spre sfarsitul lunii aprilie sau inceputul lunii mai va incepe vaccinarea si in cabinetele medicilor de familie.  La aceste cabinete va fi folosit vaccinul Johnson&Johnson si, posibil, si cel de la AstraZeneca.

„Cred ca spre sfarsitul lunii aprilie, inceputul lunii mai, vom incepe vaccinarea si in cabinetele medicilor de familie, in mod deosbit cu vaccin de la Johnson&Johnson si foarte probabil si AstraZeneca, fara sa mai existe posibilitatea de programare in platforma. Medicii de familie isi vor evalua persoanele pe care le au in evidenta si le vor programa”, a declarat Valeriu Gheorghita la Digi24.

Medicul a atras atentia ca vaccinul Johnson&Johnson este recomandat tuturor persoanelor cu varste peste 18 ani.

„Din punct de vedere organizatoric, este un vaccin care se preteaza mai bine pentru a merge cu centre mobile de vaccinare sau in centre de tip drive-through sau, de asemenea, pentru echipe mobile sau in localitati din mediul rural”, a mai spus medicul militar.

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare anti-COVID spune ca e optimist ca, pana la sfarsitul verii, vom ajunge la imunizarea colectiva, chiar daca entuziasmul oamenilor fata de vaccin va mai scadea. continuare 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *