Press "Enter" to skip to content

Va fi deschis dosar penal dupa ce un lucrator medical de la sectia de terapie intensiva acuza faptul ca pacientii cu C0VlD ar fi legati de paturi si sedati cu sedative extrem de puternice

Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu se va autosesiza in cazul dezvaluirilor facute de un fost asistent medical din Spitalul Judetean Sibiu, cu privire la nereguli identificate in sectia ATI COVID. Potrivit acestuia, pacientii erau legati si sedati.

In acest caz procurorii vor deschide un dosar penal de cercetare pentru omor, anunta prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, Ion Vestemean, potrivit publicatiei Turnul Sfatului.

Un lucrator medical de la sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean din Sibiu acuza faptul ca pacientii cu COVID ar fi legati de paturi, cu rani la maini din cauza feselor si sedati cu anestezice si sedative extrem de puternice pentru a nu se mai agita.

Dezvauirile lucratorului au fost facute sub protectia anonimatului, pentru publicatia Turnul Sfatului.

„Cand devine agitat, il sedeaza. Au fost cazuri cand din disperare ca raman fara aer, au devenit agitati si si-au rupt branulele, legaturile. Dar de aici, sa-i sedezi pana la moarte, sa-i rastignesti ca pe vite si sa-i legi de paturi e cale lunga”, a declarat asistentul medical.

”Nu vreau sa crezi ca vreau sa salvez lumea. Nu vreau, pentru ca nu pot. Dar am nevoie de ajutor, pentru ca am fost acolo, am vazut si ma doare. Nu-mi poate spune nimeni ca nu e asa si vor mai fi si altii care vor intra si nu vor mai iesi in viata. Acesti oameni trebuie razbunati. Aceste decese trebuie razbunate prin aflarea adevarului. Macar altii si altii sa nu pateasca la fel. De undeva trebuie sa se inceapa”, a mai spus asistentul.

Una din cele mai grave probleme semnalate de cadrul medical este legata de procedura de intubare. Spune ca se ajunge mult prea usor la aceasta procedura, chiar si atunci cand in realitate nu este nevoie. Potrivit acestuia, se recurge la intubare pentru linistea medicilor si asistentelor: un pacient intubat nu mai face galagie.

Reactia spitalului din Sibiu: Acuzatiile trebuie dovedite prin probe

„In urma publicarii in publicatia online „Turnul Sfatului” a articolului “Dezvaluiri socante din sectia ATI COVID a Spitalului Judetean”, SCJU Sibiu face urmatoarele precizari, din dorinta de a transmite catre opinia publica informatii corecte si complete.

Inca de la inceputul pandemiei, Sectia Clinica ATI s-a aflat in „linia I” a luptei impotriva Covid-19. Acum, la un an, observam cu regret ca drumul de la „eroism” la “incompetenta” se parcurge, din pacate cu viteza redactarii unui titlu de impact in presa. Respectam si vom respecta mereu libertatea presei, dreptul la informare al cetatenilor si am furnizat mereu, in termenele legale, toate informatiile care fac obiectul interesului public. In acelasi timp, credem insa intr-o informare corecta, profesionala si echidistanta. Tocmai de aceea va transmitem urmatoarele precizari:

-activitatea zonei rosii ATI este organizata dupa proceduri stricte cu privire la alocarea de personal si conduita terapeutica, care este stabilita de catre medici;

-acuzatiile prin care se afirma ca decesele unor pacienti au fost cauzate de deficiente terapeutice trebuie dovedite prin probe si analizate de catre persoanele care inteleg procedurile medicale de specialitate si nu prin prisma unor sesizari anonime;

-conducerea SCJU Sibiu s-a autosesizat si va demara o ancheta cu privire la activitatea sectiei ATI-Covid, pentru a identifica si remedia eventualele probleme;

-de la inceputul pandemiei, pana in prezent (08.03.2021) in cadrul sectiei ATI Covid au fost internati 570 de pacienti dintre care 152 au fost transferati inapoi pe sectia de provenienta cu o evolutie favorabila a starii de sanatate (sectia ATI nu face o externari), 397 au decedat iar 21 sunt internati in prezent. Subliniem ca in sectia ATI ajung pacientii in stare foarte grava, care necesita suport respirator; continuare 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *