Press "Enter" to skip to content

Un val de aer rece ajunge in Romania. Prognoza METEO

Un val de aer rece ajunge in Romania. ANM a emis o noua avertizare meteo valabila de joi, ora 10:00, pana sambata, ora 10:00. In perioada mentionata va ploua si temperaturile vor scadea.

Prognoza meteo pentru Romania

Meteorologii au anunta ca incepand  de joi, ora 10.00, pana sambata, ora 10.00, vor fi precipitatii, joi (7 ianuarie) local in nord, centru si nordest, iar din a doua parte a noptii de joi spre vineri (7/8 ianuarie) aria acestora se va extinde dinspre sud, urmand sa cuprinda cea mai mare parte a tarii. Precipitatiile vor fi mai insemnate cantitativ in special in jumatatea de sud, unde se vor acumula 15…25 l/mp.

In intervalul mentionat vor predomina ploile, iar vineri (8 ianuarie) si in noaptea de vineri spre sambata (8/9 ianuarie), precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare, mai ales in zona deluroasa a Olteniei, Munteniei, in Transilvania si Moldova, unde se va depune strat de zapada. La munte, temporar va ninge si se va depune strat nou de zapada, mai consistent in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura, potrivit ANM:

Vantul va avea intensificari in zonele montane, in special la inceputul intervalului, cand viteza la rafala va atinge 60…80 km/h, spulberand zapada, iar local si temporar si in celelalte regiuni, in general, cu viteze de 40…50 km/h. In urmatoarele zile si pe aproape intreg parcursul saptamanii viitoare, probabilitatea de aparitie a intervalelor cu precipitatii va fi ridicata, concomitent cu patrunderea si instalarea unei mase de aer rece. continuare

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *