Press "Enter" to skip to content

Un șofer român de autobuz a fost ucis de COVID-19. Moartea lui Nicu l-a cutremurat pe primarul Londrei: „Sunt devastat”

Un român de 52 de ani, șofer de autobuz în Marea Britanie, a murit din cauza coronavirusului, departe de România.

Moartea lui l-a afectat direct pe primarul Londrei, care i-a adus un ultim omagiu bărbatului, amintindu-și de începuturile pe care le-a avut chiar tatăl său în Anglia.

Nicu Enciu, originar din Brăila, a muncit timp de mai bine de 20 de ani ca pompier. S-a stins singur, pe un pat de spital, după ce fusese depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Nicu a plecat în Anglia pentru a le oferi un trai mai bun soției și fiicelor sale. Ultimii patru ani din viață și i-a petrecut ca șofer de autobuz în partea de sud a Londrei, scrie Mirror. Era un job cinstit, pe care îl iubea, iar mulți alți șoferi de autobuz l-au avut drept mentor.

Pentru soția sa, Nicu a fost un erou. În România a profesat, timp de 20 de ani, ca pompier. „A salvat nenumărate vieți”, a spus, îndurerată, soția lui Nicu, Gherghina Enciu.

Primarul Londrei i-a adus un omagiu
Sadiq Khan, primarul Londrei, s-a declarat devastat de moartea lui Nicu și i-a adus un omagiu public românului.

„Sunt devastat să aud că Nicu Enciu şi-a pierdut viaţa în mod tragic după testarea pozitivă pentru coronavirus”, a spus Khan.

„La fel ca tata, s-a mutat în oraşul nostru în căutarea unei vieţi mai bune şi i-a plăcut să lucreze ca şofer de autobuz în sudul Londrei.

Nu pot să nu mă gândesc la similitudinile dintre viaţa lor şi cum ar fi putut fi tata sau colegii sau prietenii săi.”

Sadiq Khan a mai dat asigurări că va face tot ce îi stă în putință pentru a se asigura că șoferii vor fi în siguranță, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete. Una dintre măsurile înaintate Guvernului britanic este obligativitatea pasagerilor de a purta mască în mijloacele de transport în comun. scrie spynews.ro

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *