Press "Enter" to skip to content

Un nou medicament dezvoltat in Israel a vindecat 29 din 30 de cazuri de C0VlD in cateva zile

Un nou tratament pentru coronavirus dezvoltat la Centrul Medical Ichilov din Tel Aviv, Israel, a finalizat cu succes studiile de faza 1 si pare sa fi ajutat numeroase cazuri moderate pana la grave de COVID-19 sa se refaca rapid din boala, a transmis spitalul, potrivit Times of Israel., citat de noutati.info.

Despre aceasta „descoperire uriasa”, spitalul a spus ca substanta EXO-CD24 a prof. Nadir Arber a fost administrata la 30 de pacienti ale caror afectiuni au fost moderate sau grave si ca toti cei 30 s-au recuperat – 29 dintre ei in decurs de trei pana la cinci zile.

Medicamentul combate furtuna de citokine – o reactie imuna potential letala in infectia cu coronavirus despre care se crede ca este responsabila pentru o mare parte din decesele asociate bolii.

Foloseste exosomi – mici saci purtatori care transporta materiale intre celule – pentru a livra o proteina numita CD24 in plamani, pe care Arber a dezvoltat-o in ani buni de cercetare.

Aceasta proteina este localizata pe suprafata celulelor si are un rol bine cunoscut si important in reglarea sistemului imunitar, a declarat cercetatorul Shiran Shapira de la laborator Arber.

Citeste mai multe pe noutati.info.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *