Press "Enter" to skip to content

ULTIMA ORA: Timisoara. 10 nou-nascuti, infectati in maternitate cu coronavirus

Zece bebelusi care s-au nascut la maternitatea Spitalului Municipal din Timisoara sunt infectati cu Covid-19, in timp ce testele mamelor lor s-au dovedit a fi negative.

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii a solicitat Directiei de Sanatate Publica Timisoara sa demareze de urgenta o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou-nascuti depistati pozitiv la COVID 19.

Din primele informatii , la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame si tot atatia nou-nascuti in data de 01 aprilie 2020. Testele au fost lucrate in 5 si 6 aprilie 2020. Rezultatele testelor arata un numar de 10 nou-nascuti pozitiv la COVID-19. Testele mamelor acestor nou-nascuti sunt negative.

Noua mame impreuna cu nou-nascutii lor au fost externate deja, in perioada 2- 4 aprilie 2020, in unitatea sanitara fiind in continuare internata o singura mama.

Ministrul Tataru a solicitat demararea de urgenta a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate si retestarea tuturor persoanelor, anunta Grupul pentru Comunicare Strategica.

Luni dupa-amiaza, ministrul sanatatii a semnat ordine de inlocuire din functie a mai multi directori de DSP, intre care si cel din Timis, care este schimbat pentru a doua oara in doua luni, scrie Digi24.ro

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *