Press "Enter" to skip to content

STARE DE URGENTA. Ce treci pe declaratie daca mergi sa cumperi carne de miel? Raspuns oficial de la Politia Romana

Politia Romana anunta, pe pagina sa de Facebook, ca cei care doresc sa cumpere carne de miel pentru masa de Paste o pot face fara probleme, iar tot ceea ce trebuie sa faca este completeze punctul al doilea din Declaratia pe propria raspundere.

Politia Romana a postat, din nou, intrebari pe Facebook in contextul Sarbatorilor Pascale din urmatoarea perioada. De data aceasta, intrebarile vizeaza procurarea carnii de miel.

„Intrebare: Pot sa merg sa-mi cumpar carne de miel de la agentul economic autorizat de unde imi cumparam in fiecare an? Ce trec pe declaratie?

Raspuns: Da, poti merge sa-ti cumperi produsele necesare. Nu uita sa ai la tine cartea de identitate si declaratia pe propria raspundere, in care bifezi punctul 2 (asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor).

De asemenea, iti recomandam sa mergi singur, nu cu toata familia si sa te asiguri ca agentul economic de la care iti cumperi mancarea este autorizat si respecta toate conditiile igienico – sanitare impuse de institutiile cu atributii in domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) si nu uita sa ceri documentele de provenienta, bon fiscal, chitanta, factura.

Intrebare: Poate persoana de la care cumpar, in fiecare an, carne de miel, sa vina sa mi-l aduca acasa?

Raspuns: Da, poate veni, dar reaminteste-i sa detina, asupra sa, documentele necesare conform ordonantelor militare si sa-ti aduca documentele de provenienta, bon fiscal, chitanta, factura.

Intrebare: Mai vin comerciantii cu turmele de miei la intrarea in oras?

Raspuns: Nu. Acest lucru nu va mai fi posibil. Asa ca asigura-te ca iti procuri produse numai din locurile autorizate”, arata Politia Romana, pe pagina sa de socializare.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *