Press "Enter" to skip to content

Schimbari majore pentru salariati. Anuntul premierului Citu

Florin Citu, premierul Romaniei, a anuntat ca doreste ca angajatii la stat sa fie rasplatiti in functie de performanta fiecaruia. Astfel, Guvernul are in lucru schimbari majore pentru salariile bugetarilor.

De asemenea, premierul a cerut eliminarea anumitor sporuri, asa cum este cel de calculator.

Florin Citu spune ca a gasit sporuri despre care nici nu stia ca exista la stat.

”Am descoperit sporuri despre care nu stiam ca exista Cea mai importanta modificare este sa faci legatura intre perfomanta si venit. Sporurile azi sunt date dupa ureche. Vom introduce criterii de performanta. Sporurile le vom lega de performanta”, a declarat premierul Florin Citu.

Premierul a declarat despre sporurile date pentru conditii vatamatoare – ca de exemplu, lucrul la calculator, ca urmeaza sa dispara.

”Conditiile vatamatoare sunt lucruri pe care noi le facem zi de zi…sa scrii la calculator. Vor disparea. Anul acesta vom incepe cu o limitare si de anul viitor vom aseza lucrurile.

Sporurile sunt bune, dar doar atunci cand sunt legate de criterii de performante. (…) Cheltuielile de persoanal s-au dublat. Trebuie sa reasezam economia Romaniei”, a declarat Citu, potrivit digi24.ro.

Momentan, masura nu este in vigoare. Executivul are pe masa de lucru modificari la legea salarizarii astfel incat angajatii de la stat sa fie platiti in functie de performanta. Deci, adica sporurile vor fi acordate in functie de activitatea pe care o au si de calitatea muncii.

Legea salarizarii in vigoare prevedea ca sporurile, primele si compensatiile nu pot depasi pragul de 30% din salariul de baza. In acest an, atat salariile, cat si sporurile bugetarilor au fost inghetate la nivelul din decembrie 2020. continuare 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *