Press "Enter" to skip to content

S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, bărbatul a refuzat să se închine. Pe când se pregăteau să plece, ceva cu totul neașteptat i s-a întâmplat tânărului

A decis să meargă cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca, sperând probabil să îl dea pe brazdă și pe el. Doar că atunci când au ajuns acolo, bărbatul a refuzat să se închine, susținând că nu e nebun să se închine la cruci şi la morminte. 

Ce a urmat însă, avea să îl marcheze pe viață. Întâmplarea adevărată a fost relatată de Părintele Pantelimon Munteanu în cartea sa publicată în anul 2012. 

„O tânără care se mărturiseşte la mine a fost însoţită de un tânăr necredincios până la Prislop, că era şi el curios ce e pe acolo. Şi fata s-a întâlnit cu nişte colegi, au cumpărat cărţi despre Părintele, le-au împărţit între ei, s-au închinat aceia la mormânt şi s-au rugat.

Şi după asta, i-a spus fata prietenului cu care venise: „Hai să te închini şi tu!”. La care tânărul a răspuns nervos că el nu e nebun să se închine la cruci şi la morminte. Şi au plecat cu maşina. Au mers vreo trei ore şi jumătate şi cum s-au învârtit, cum au făcut, că tot în curtea mănăstirii au ajuns. Apoi fata, având şi ea carne de şofer, a luat volanul. S-au mai învârtit încă o oră şi jumătate şi tot în curtea mănăstirii au 
ajuns.

Atunci băiatul acela s-a dat jos din maşină, s-a dus, s-a închinat şi după aceea au mers ca vântul până la Bucureşti. E întâmplare de anul acesta, m-a sunat fata aproape de miezul nopţii, ca să-mi spună ce au păţit”, scrie în cartea sa, ”Părintele Arsenie Boca, Taina Căsătoriei – Sfânta însoţire întru purtarea crucii şi vederea luminii de pe Tabor”. 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *