Press "Enter" to skip to content

Răsturnare de situație! Incendiile din Australia au fost declanșate intenționat. Cine a fost arestat:

Incendiile devastatoare din Australia s-au transformat într-o adevărată catastrofă națională, iar flăcările au afectat mii de hectare, au omorât 24 de oameni și peste un miliard de animale.

Ințial s-a crezut faptul că incendiile izbucnite în luna noiembrie 2019 sunt cauzate schimbărilor climatice ce afectează întreg continentul, însă autoritățile australiene au transmis că focul a fost pus intenționat de mai mulți oameni.

Astfel, peste 180 de persoane, între care peste 60 de minori sunt acuzați că au început voit incendiile. Doar autoritățile din Queensland au arestat 101 oameni pentru că au pus focul intenționat, între care 69 de minori.
Oameni arestați, vieți curmate

În total, poliția a luat urma a peste 180 de oameni pentru infracțiuni legate de incendiere, comise la începutul lunii noiembrie. Acțiunile legale merg de la avertismente la trimitere în judecată, scrie Daily Mail. Peste 40 de persoane sunt acuzate că au arucat țigări aprinse sau chibrituri în vegetația uscată, ce acționează ca un combustibil perfect, iar focul se propagă astfel cu o repeziciune fantastică.

În urma incendiilor au murit 24 de oameni în Australia, de la începutul incendiilor din luna noiembrie 2019. Oamenii de știință sunt de părere că schimbările climatice oferă un mediu perfect pentru propagarea incendiilor. Fizicianul Scott Menor a declarat că schimbarea climatică a făcut diferența între „a arunca un chibrit în apă și a arunca altul în benzină”.

Incendiile au atras atenția personalităților de la Hollywood, iar numeroși actori s-au folosit de timpul alocat pentru discursurile de la Globurile de Aur pentru a atrage atenția asupra incendiilor nimicitoare din Australia – unii dintre aeștia spunând că situația era dovada necesității de a face mai mult pentru a combate schimbările climatice la nivel mondial.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *