Press "Enter" to skip to content

Raluca Turcan, anunt despre pensiile romanilor

Raluca Turcan, ministrul Muncii a declarat la Digi24 ca exista anomalii asupra sistemului de pensii, iar scopul recalcularii celor 5 milioane de venituri in urmatoarea perioada este acela de a creste pensiile foarte mici.

Ministrul a mentionat ca in sistemul judiciar au existat perioade in care contributivitatea a fost minima, motiv pentru care in unele cazuri o foarte mare parte din sume sunt sustinute din bugetul de stat.

Dincolo de pensia de peste 18.000 de lei, din aceasta se sustin din bugetul de stat 17.000 de lei, pentru ca banii din contributivitate sunt in jur de 2.000 de lei. Magistratul ar fi putut sa aiba pensie de 2.000 de lei, dupa aceste calcule, este exemplul dat la Digi24.

Raluca Turcan a facut precizari.

“In sistemul judiciar au fost create mai multe anomalii, nu de noi, ci de cei care ne critica. Au existat diferente intre legea salarizarii si pensiilor, in functie de momentul in care au intrat in sistem. Au existate perioade in care contributivitatea a fost minima. Aceste anomalii isi pun amprenta asupra sistemului de pensii. Pe fond, nu are nicio legatura cu justitia. Cu calm am solicitat propuneri din partea sistemului, avem rigoarea de constitutionalitate si propuneri din partea sistemului, astfel incat sa nu depopulam sistemul”, a spus Raluca Turcan, la Digi24. continuare 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *