Press "Enter" to skip to content

Raluca Turcan, anunt despre Legea salarizarii. Ce se intampla cu salariile romanilor

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a spus ce se va intampla cu salariile romanilor in perioada urmatoare. Reprezentantul Guvernului a facut mai multe precizari in legatura cu noua lege a salarizarii care va fi prezentata in acest an.

Ministrul Muncii, ce se intampla cu salariile romanilor de anul acesta.

„Am solicitat ministerelor de linie sa prezinte propria viziune in privinta salarizarii in sistemul public plecand de la niste principii pe care Ministerul Muncii le-a identificat: Sa existe unitate in privinta salariului in plata, care se calculeaza pentru toate categoriile socio-profesionale. Noi propunem ca salariul de baza la care sa se raporteze calculul salariilor sa fie 2.300 de lei, nivelul salariul minim brut pe economie.

Daca sunt sporuri care sunt necesar a fi acordate, ele sa nu depaseasca 20% din nivelul salariului de baza. Sistemul sporurilor sa fie revizuit radical, unele sporuri sa fie acordate in sume fixa pentru ca presupun expunerea la conditii de munca identice si altele eliminate si in domeniile respective sa se prefere o reasezare pe grila de salarizare a salariilor in plata”, a declarat Turcan.

Lista se va face plecand de la niste principii pe care Ministerul Muncii le-a identificat:

-Sa existe unitate in privinta salariului in plata care se calculeaza pentru toate categoriile socio-profesionale. Noi propunem ca salariul de baza la care sa se raporteze calculul salariilor sa fie 2.300 de lei, nivelul salariul minim brut pe economie. Daca sunt sporuri care sunt necesar a fi acordate ele sa nu depaseasca 20% din nivelul salariului de baza. continuare 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *