Press "Enter" to skip to content

Raed Arafat anunță o evaluare a situației după Paști: „Mai avem puțin până trecem hopul”

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a declarat, luni, la Antena 3, că după Paște se va analiza situația privind pandemia de coronavirus din România și, în funcție de rezultat, măsurile vor viza o relaxare sau o continuare a restricțiilor.

Depinde cum evoluăm – din cauza asta am insistam noi mult la respectarea regulilor. Am început cam cu același număr de cazuri ca al Spaniei și vedeți că România a evoluat mai bine, dar am luat niște măsuri mai rapide de distanțare socială.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a mai spus că ”mai avem un pic până trecem hopul” și de aceea ar trebui ca măsurile de distanţare socială să fie respectate în continuare. Secretarul de stat Raed Arafat a mai precizat că se va face o evaluare a situaţiei după Paşte pentru a vedea dacă măsurile de distanţare socială ar putea fi relaxate sau menținute.

Dacă mai respectăm măsurile care sunt în vigoare acum, fără să fie înăsprite, dar respectate și să trecem prin perioada Paștelui respectând aceste măsuri, e posibil ca după asta, în funcție de cum evoluează lucrurile – pentru că va necesită câteva zile după perioada Paștelui să vedem dacă este vreun impact – și dacă vedem că numărul cazurilor rămâne stabil sau începe să scadă, cu siguranță vor începe să fie luate măsuri treptate de relaxare, a explicat șeful DSU, luni seară, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Arafat a mai spus că, în comparație cu alte țări, în România, numărul deceselor este încă mic și depinde de noi evoluția viitoare. Potrivit datelor oficiale, în România sunt peste 330 de decese provocate de COVID-19 și peste 6.600 de persoane infectate cu noul tip de virus. Comparativ cu săptămâna trecută, numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu aproape 19%, potrivit Radio Europa România Liberă.

sursa : libertatea

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *