Press "Enter" to skip to content

Raed Arafat, anunt de ultima ora: Nu cred ca a trecut ce era mai greu.

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat ca ceea ce este mai greu in privinta crizei coronavirusului, in Romania, nu a trecut inca si ca totul depinde de cum vor evolua lucrurile in perioada urmatoare.

Raed Arafat a precizat ca autoritatile din Romania sunt “mai pregatite”, dar “fiecare zi ne prinde cu un pas in plus”.

“Cu siguranta sunt mai pregatite. Daca apare o situatie similara cu cea din Italia, clar ca si noi putem fi depasiti. Pana acum noi am avut o cresere mai lina decat in alte zone. Dar daca vom avea o crestere mai brusca, sigur ca si noi vom fi depasiti. De aici si ideea de a nationaliza spitalele de campanie, cel de la Ana Aslan, de la Constanta. Ne pregatim mai departe si cu siguranta fiecare zi ne prinde cu un pas in plus in fata unei situatii la care nu vrem sa ajungem. Mai vreau sa dau un exemplu, ventilatoarele stricate. S-a alocat o hala si vom incepe sa le reparam. Echipele de consultare trimise la Arad, la Hunedoara, am inceput sa detasam medici si am semnat pentru detasarea unor medici de la Iasi la Suceava. Toate aceste miscari ne fac sa fim mai pregatiti”, a spus Arafat duminica seara la Digi 24, potrivit stirileprotv.ro.

Arafat si-a aratat ingrijorarea privind numarul mare de romani care s-ar putea intoarce in tara, de Paste.

”Ingrijorarea exista pentru ca nu stii ce va fi. Exista estimari, calcule, dar stim ca orice lucru se poate schimba pe parcurs. Ingrijorarea a fost exprimata la cel mai inalt nivel al statului si ingrijorarea este ca se va intoarce un numar mare inapoi si stim ca cei mai multi romani sunt in zonele periculoase. Oamenii vin si isi expun parintii. Cazul zero a fost persoana venita din alte tari. De aici au provenit alte situatii, cum este cea de la Spitalul Gerota si alte spitale din tara”, a declarat secretarul de stat.
Raed Arafat a spus ca ce este mai greu nu a trecut.

“Nu, nu cred ca a trecut ce era mai greu. Noi speram sa nu avem o evolutie brusca a cazurilor si sa avem o evolutie mai lina. Nimeni nu poate spune ca am trecut peste ce era greu. Cred ca ne vom confrunta cu o perioada mai grea fata de ce am trecut”, a mai spus Arafat.

El a facut un apel la autoritatile din zona rurala sa explice oamenilor cum sa respecte regulile: ”In zona rurala lumea e mai lejera cu situatia asta. Va trebui primarii sa explice oamenilor sa respecte regulile, sa ii sprijine a intelege care este situatia cu care ne confruntam. Trebuie aplicate si acolo toate masurile de distantare”.

Intrebat cat vor mai dura masurile de restrictie in Romania, Arafat nu a dorit sa dea un termen exact, dar a spus ca in trei- patru saptamani ar putea sa inceteze.

”In China au inceput sa relaxeze masurile de carantina. Noi totusi nu am ajuns la izolare totala, am pus reguli, iar economia cat de cat este lasata sa isi desfasoare activitatea. Normal ca anumite sectoare sunt afectate. Cat va dura? Speram cat mai scurt, probabil 3-4 saptamani, nu pot sa dau cifre sau sa fiu citat cu cifre. Totul depinde de evolutia situatiei. Este o munca in echipa si echipa suntem noi cu totii, la toate nivelurile, de la omul de rand, pana la nivelul cel mai inalt”, a mai spus secretarul de stat.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *