Press "Enter" to skip to content

Ordonanta Militara 10. Noi masuri pentru romani

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a sustinut o declaratie de presa in care a prezentat masurile adoptate de ordonanta militara numarul 10.

Sinteza declaratiilor sustinute de Marcel Vela:

– Persoanele care au implinit 65 de ani pot circula in urmatoarele intervale: 07 – 11, 19 – 22, cu motivele: asigurare de bunuri, motive justificate precum ingrijire minor, asistenta altor persoane varstnice, deplasari scurte in apropierea gospodariei legate de activitati fizice, nevoile animalelor de companie.

– Zborurile catre tari care au fost deja suspendate 14 zile: Va trebui prelungita masura suspendarii zborurilor catre Spania, pentru inca 14 zile, din 28 aprilie.

– Am prelungit suspendarea zborurilor spre Austria, Belgia, Elvetia, SUA, Marea Britanie, Olanda, Turcia si Iran pentru 13 zile, din 2 mai pana in 14 mai inclusiv.

– Se prelungeste suspendarea zborurilor catre Italia din 3 mai, valabila pana in 14 mai. Aici intra si Franta si Germania, pentru zece zile, din 5 mai.

– Pentru verificarea motivelor deplasarilor se aplica dispozitiile Ordonantei Militare 3 si a prevederilor din actuala ordonanta, cu privire la prevenirea raspandirii coronavirus.

– Ramane valabila permisivitatea pentru transporturile de marfa, de corespondenta sau care asigura servicii medicale de urgenta sau aterizari tehnice necomerciale.

– Masurile se aplica de la publicarea ordonantei in Monitorul Oficial.

– Multi m-au intrebat cum va arata relaxarea restrictiilor. Va fi graduala, iar dupa 15 mai trebuie sa fim cu atat mai responsabili. Stiu ca se apropie 1 mai, ca vremea e frumoasa, dar e momentul sa ne analizam prioritatile. Sunt sigur ca veti da dovada in continuare de responsabilitate, implicare, solidaritate si patriotism.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *